Читај ми!

Златар мами туристе

Другу зиму после поновног отварања хотела, Златар постаје важан део планинске туристичке понуде. Податак да је 400 младих из 20 земаља одабрало ту планину за новогодишње празнике, као и пуни капацитети, потврђују оправданост улагања у туризам за сиромашну нововарошку општину.

Снег у право време на Златару уме да буде довољан разлог да гости буду задовољни. Ову планину за свој одмор изабрали су туристи из Црне Горе, Војводине, Београда...

"Наша иницијална улагања у хотел "Панораму" и Златар су резултирала повећањем броја туриста и остварених ноћења за врло кратко време. Циљна група су нам спортске екипе, рекреативна настава, породице с децом", каже Ивана Новаковић, директорка ТСЦ "Златар".

За сиромашну нововарошку општину, у којој се за деценију број становника смањио за четвртину, туризам, пољопривреда и енергетика су стратегија за будућност, а планина Златар највећи неискоришћени капитал. Зато су пре непуне три године и закупили хотел, уложили у његово реновирање и запослили педесетак људи.

"Већ се виде назнаке будућег још бољег и већег развоја. У задње време од када смо покренули хотел 'Панораму', десило се покретање Златарског златника и дошли су, додуше невелики инвеститори, али има помака", каже председник Општине Нова Варош Димитрије Пауновић.

Директор Регионалне развојне агенције "Златибор" Славко Лукић каже да све што су предузели и што предузимају кроз гастротуризам даје резултате: планински доручак, обуке у туризму из швајцарског програма, агробизнис..

Да се Златар заиста буди потврђују и нови смештајни објекти који се граде у туристичкој зони. Много се очекује и од златарског сира и великих површина под хељдом – два препознатљива производа овог краја.

број коментара 0 Пошаљи коментар