Читај ми!

"Штрајк зарад личне користи"

Министар Небојша Стефановић поручио је да ће полиција обавити све задатке које пред њу ставља држава, те да они који најављују штрајк не чине ништа добро за грађане, већ само покушавају да остваре личну корист.

"Без обзира на то што се данас многи заклињу у оданост Србији, као и да ће штитити њене интересе и њене грађане, потпуно ми је јасно да то траје само до испуњења њихових личних амбиција", рекао је Стефановић за Танјуг.

Министар је оценио да сви они који најављују штрајк у полицији, не чине ништа добро ни за грађане Србије нити за Министарство унутрашњих послова, већ само покушавају да остваре личну корист.

"Нека они слободно штрајкују, полиција ће обавити све задатке које пред њу ставља држава. Није уставна обавеза да се ради у МУП-у, па они који не желе данас да раде не морају ни сутра", поручио је Стефановић.

Представници Независног полицијског синдиката најавили су раније данас да ће 26. септембра ступити у штрајк због лошег материјалног положаја и да неће 28. септембра обезбеђивати Параду поноса, уколико та манифестација буде одобрена.

Уз тај репрезентативни синдикат у штрајку ће бити још четири мања синдиката чији ће чланови, уколико буде потребе, интервенисати током Параде поноса, истакнуто је на конференцији за новинаре.

С друге стране, Полицијски синдикат Србије (ПСС) сматра да су апсолутно беспотребни – и штрајк и захтеви пет полицијских синдиката који су најавили почетак обуставе рада за 26. септембар.

број коментара 3 Пошаљи коментар
(среда, 24. сеп 2014, 23:45) - anonymous [нерегистровани]

???

Izjava g. ministra je recidiv nekadasnjih vremena.

(среда, 24. сеп 2014, 22:50) - anonymous [нерегистровани]

pretnja?

Da li to ministar preti otkazom policajcima koji najavljuju štrajk? Kao i svi zaposleni u ovoj državi i policajci imaju po zakonu pravo da štrajkuju. Ne dopada mi se reakcija ministra policije.

(среда, 24. сеп 2014, 22:30) - Rade Vukotić [нерегистровани]

Policija i štrajk!?

Gospodine ministre,

Da li je moguće da policija i pomišlja na štrajk i to u ovako teškoj situaciji?