Читај ми!

Церски марш од Шапца до Текериша

Више стотина грађана из десетак градова из Србије и РС у колони ка Церу да би на тај начин обележили 99. годишњицу чувене битке, прве победе савезника у Првом светском рату. Марш се организује од 2010. године.

Више од 450 грађана из десетак градова из Србије и Републике Српске, данас је кренуло у марш ка планини Цер да би на тај начин обележили 99. годишњицу Церске битке, прве победе савезника у Првом светском рату, 19. августа 1914.

Марш се организује од 2010. године, а први пут је организатор невладина организација "Церски марш".

Један од оснивача манифестације, Божидар Катић наводи да је организација настала због промовисања значајних историјских датума везаних за регион Шапца.

"Марширати од Шапца до Текериша је начин да се цивилизовано и пристојно обележи прва победа савезника у Првом светском рату. На сличан начин покушаћемо да обележимо све значајне датуме везане за регион, јер сматрамо да је наш крај запостављен по том питању", рекао је Катић.

Покровитељи манифестације су Град Шабац, Министарство одбране, Министарство грађевине и урбанизма и велики број локалних предузетника.

Свим учесницима су обезбеђени храна и превоз у повратку са Цера, као и превоз до планине за оне који одустану од пешачења.

Пут од Шапца до Текериша дугачак је 32 километра

број коментара 6 Пошаљи коментар
(понедељак, 19. авг 2013, 12:59) - anonymous [нерегистровани]

Pohvala i predlog !

Ucestvovao sam na ovogodisnjem marsu po prvi put i nosim lepe utiske.. Voleo bih da se ovom marsu pridruze svi delovi nase Srbije iz kojih je srpska vojska i krenula na planinu Cer.. I da se tako stogodisnjica obelezi na jos lepsi nacin! Slava nasim predcima i nasoj Srbiji!

(недеља, 18. авг 2013, 22:03) - anonymous [нерегистровани]

Церски марш

Ево и коментар једног од учесника данашњег марша :) Кренуло се са јаком вољом, жељом и поштовањем према прецима, и није нас сшречила ни несносна врућина ка циљу. Свим учесницима - свака част, а позив и свим осталима да нам се придруже идуће године када се слави 100. год!

(недеља, 18. авг 2013, 18:24) - Радан [нерегистровани]

свака част

Свака Вам част јунаци!

(недеља, 18. авг 2013, 14:23) - Русофил [нерегистровани]

Радује ме

Да имамо све више омладине која гаји праве српске вредности.Никада не заборавити наше пшретке,било би добро кренути на Цер рано у јутро избећи врућине на годину купујем сламне шешире за све учеснике.

(недеља, 18. авг 2013, 14:11) - anonymous [нерегистровани]

Dace bog

E ako me zdravlje bude sluzilo dogodine, na ovaj mars ce ckrenuti jedan ucesnik vise. Cast svim ostalim manifestacijama, ali ako sta mora da zazivi onda je to ova, koja slavi karakter, volju i hrabrost ovog naroda.

(недеља, 18. авг 2013, 13:23) - anonymous [нерегистровани]

Тамара

Мило ми je када видим да неко данас придаje значаja овоме.Свака част.