Читај ми!

Полиција пронашла украдене тестове

Пронађени оригинални украдени тестови за полагање мале матуре и поднете кривичне пријаве против одговорних за њихову крађу. Помоћник министра просвете Зоран Костић рекао за РТС да неће бити померања уписног рока за будуће средњошколце, као и да се тест из српског неће понаваљати.

Полиција је пронашла оригиналне украдене тестове за полагање мале матуре, а данас су поднете и кривичне пријаве против одговорних за њихову крађу, речено је Танјугу у Управи криминалистичке полиције.

Кривичне пријаве, у сарадњи са Тужилаштвом, поднете су, како је речено, против оних који су одговорни за крађу тестова и против три особе које су одговорне за прикривање те крађе.

Пријаве су поднете Основном јавном тужилаштву у Београду.

Помоћник министра просвете Зоран Костић изјавио је раније данас за РТС да дешавања око полагања тестова из српског и математике неће померити уписни рок за будуће средњошколце, као и да се тест из српског неће понаваљати.

Костић је најавио да ће сутра бити објављени коначни резултати, да ће потом у наредна два дана будући средњошколци попуњавати листе жеља и да након тога следи уписни рок.

Директор полиције Милорад Вељовић рекао је јуче да је особа која је из штампарије "Службеног гласника" изнела тестове српског језика и математике за матуранте основне школе те тестове дистрибуирала преко "одређених пријатеља и рођака".

Министар просвете, науке и техолошког развоја Жарко Обрадовић рекао је прекјуче да ће питање "провале" теста из српског језика за матуранте основне школе бити решено тако да ниједно дете не буде оштећено и поручио ученицима да им се "знање исплати и да се знање вреднује".

Полагање теста из математике првобитно је требало да буде одржано у уторак, 18. јуна, али је одложено за дан касније пошто је Републичка уписна комисија дошла у посед фотокопије једне од комбинација.

број коментара 5 Пошаљи коментар
(понедељак, 24. јун 2013, 19:43) - anonymous [нерегистровани]

policijo

Pohapsi roditelje koji su ih kupili ako su znali za prodaju nema razlike izmedju njih i falsifikatora .

(понедељак, 24. јун 2013, 15:25) - pozdrav iz Skoplja [нерегистровани]

Исто и код нас

Нажалост исто је и код нас :(

(понедељак, 24. јун 2013, 14:57) - anonymous [нерегистровани]

Kada?

Kada cemo mi konacno znati hoce li se srpski ponavljati ili nece? I sta ce biti sa matematikom? I oce li vise neko doneti odluku o tome. Kakva je ovo drzava, pa stvarno..

(понедељак, 24. јун 2013, 14:41) - anonymous [нерегистровани]

isplati se

U zemli Srbiji se najvise isplati biti neposten. Ne placaj racune izaci ce ti u susret, plati testove za maturu, ne uci proci ces bolje nego ostali, slazi nikada ne priznaj i ne brini se...daleko smo mi od normalnog sveta na zalost...

(понедељак, 24. јун 2013, 14:26) - anonymous [нерегистровани]

drustveni smer

Nadam se da nece ponistiti bodove sa ispita iz srpskog ! Kako cu se upisivati na drustveno jezicki smer na osnovu ocena iz matematike ?!