Читај ми!

Изложити Дражине ствари

Асоцијација за неговање тековина Равногорског покрета тражи од новог директора БИА Небојше Родића да личне предмете Драгољуба Михаиловића преда Војном музеју у Београду.

Председник Асоцијације за неговање тековина Равногорског покрета Александар Чотрић затражио је од новог директора БИА Небојше Родића да личне предмете Драгољуба Михаиловића преда Војном музеју у Београду.

"Као члан Одбора за безбедност Скупштине Србије, уверио сам се да БИА поседује мапе, налив-пера, бележнице, наочаре, двоглед, лулу, пиштољ и остале личне ствари које су заплењене приликом заробљавања генерала Михаиловића", навео је Чотрић у саопштењу.

Чотрић очекује да ће Родић дозволити да се личне ствари команданта Југословенске војске у отаџбини које поседује БИА дају на чување и располагање Војном музеју како би били изложени увиду јавности.

"Прошло је 66 година од заробљавања и убиства генерала Михаиловића и нема више ниједног разлога да се његове личне ствари и даље третирају као ратни плен народног непријатеља и чувају у депоима БИА", истакао је Чотрић.

Према његовим речима део тих предмета је изложен у холу БИА на Бањици, где могу да их разгледају само запослени и ретки посетиоци просторија Агенције.

број коментара 6 Пошаљи коментар
(недеља, 05. авг 2012, 18:28) - Popovic N. [нерегистровани]

Ravna Gora!!!

Sve njegove stvari izloziti u spomen domu na Ravnoj Gori.To je inace kultno mesto gde se svake godine pocetkom maja okuplja veliki broj onih koji istinski postuju Drazinu borbu.Tako ce ti predmeti biti dostupni svima onima koji posecuju tu svetu planinu.

(недеља, 05. авг 2012, 13:48) - Righteous Clan [нерегистровани]

Podrška

za Čotrića i SPO koji istrajavaju na otkrivanju i predočavanju istine narode umjesto komunističke propagande.

(недеља, 05. авг 2012, 09:19) - anonymous [нерегистровани]

Draza

pa Draza,kako neko voli ili je u interesu s vremena na vreme da samo o Drazi prica,znase sta je on bio i tacka,dajte malo o buducnosti nas i nase dece.

(субота, 04. авг 2012, 20:02) - anonymous [нерегистровани]

Одг. Тито је био прави вођа

Тито се борио на страни Аустроугарске у првом светском рату. Та чињеница је довољна да сваки Србин зна на чијој страни је био Тито.

Уништавање Краљевине Југославије било је у интересу Аустроугарске и то се и догодило - уз помоћ Тита.

(субота, 04. авг 2012, 18:29) - anonymous [нерегистровани]

TITO je bio pavi vodja

Da je Drzin pokret pobjedio u DSR STaljin bi porobio cijelu Jugoslaviju (Srbija bi se tada zvala) i Srbi bi danas imali drugacije misljenje o Rusima nego sto ga imaju danas! Rusi bi im bili dragi kao sto su bili dragi Madjarima,Cehoslovacima,Poljacima i Bugarima!

Tito je rekao NE i Drazi i Staljinu! Tito je bio i ostao Velicina!!!

(субота, 04. авг 2012, 14:48) - Danko, Bec [нерегистровани]

Pustite stvari

Otkrijte vec jednom, gde je Drazin grob!