Српски студенти покорили Европу

Екипа Факултета организационих наука победила на Европском такмичењу из пословних студија и пласирала се на светско такмичење у Њујорку. Иначе најмлађа екипа на такмичењу, решавала је проблем збрињавања више од 50 милиона људи у свету који живе на граници сиромаштва.

Други пут заредом, студенти Факултета организационих наука Универзитета у Београду победили су на Европском такмичењу из пословних студија. Тако су се пласирали на светско такмичење, које се у априлу одржава у Њујорку.

Eкипа ФОН-а, иначе најмлађа на такмичењу, решавала је проблем збрињавања више од 50 милиона људи у свету који живе на граници сиромаштва.

"Сматрам да смо се изборили за победу зато што смо имали оригинално решење, доста разрађено, решење које је издрживо и које је исплативо", каже студенткиња треће године ФОН-а Марија Ивановић.

"Па, пресудило је то што смо били најбољи, шалим се, што смо стварно дали свој максимум и што смо стварно радили на томе", каже студент на мастер студијама и сарадник у настави Иван Тодоровић.

Oд светског такмичења дели их месец и по дана.

"Пројекат за Њујорк ће можда мало бити дорађен. Једино ћемо га поткрепити неким чињеницама на које нам је жири сам сугерисао", каже Марија Бабић, која похађа докторске студије на том факултету.

Признање студентима признање је и ФОН-у за најбољу бизнис школу у Европи.

Проректор Универзитета у Београду професор Невенка Жаркић Јоксимовић сматра да је ово значајно за све студенте, јер показује да веома добро могу и у овим областима да се школују овде у земљи и да заиста нема потребе да одлазе на студије у иностранство".

Студенти верују да ће и у Њујорку победити и освојити награду од милион долара. Професори су их, кажу, научили и то да онима који нису амбициозни нема места у свету бизниса.

број коментара 19 Пошаљи коментар
(среда, 29. феб 2012, 22:41) - anonymous [нерегистровани]

studenti

cestitam i mnogo srece.

(среда, 29. феб 2012, 22:05) - 1953 London [нерегистровани]

Da li

Sve cestitke mladim studentima i jos jedan dokaz da je nase skolovanje ako ne najbolje onda makar medju najboljim u sveto,radujem se zbog tog,samo neznam dali ista nasi politicari imaju reci na ovaj uspeh koji u sebi sadrzi nesto neresivo za njih.....Ziveli.

(среда, 29. феб 2012, 17:10) - Бувица [нерегистровани]

.....

Нажалост, ова вест заврши један дан само у медијима и после нико се ни не сети ових младих људи! Знамо ми да имамо младе, образоване и способне људе али како ће им се ова држава одужити за то!? На који начин ће их мотивисати?

(среда, 29. феб 2012, 13:30) - Opserver [нерегистровани]

Idemo dalje

Bravo!

(среда, 29. феб 2012, 12:51) - OSLO [нерегистровани]

gdje?

Ne mogu nigdje na netu da nadjem ovu informaciju. Pronalazim da smo ucestvovali ali ne da smo pobjedili?!!

(среда, 29. феб 2012, 12:48) - anonymous [нерегистровани]

FABulous !

Sta reci ! Puno mi je srce kad cujem ovakve vesti. Ima nade !
Cestitamo ! Primeniti sada u praksu u Srbiji i cuvati ih kao oci u glavi da nam ti ljudi ne " odleprsaju " ka ...drugim zemljama

(среда, 29. феб 2012, 12:27) - Paki [нерегистровани]

FON je najbolji

Citajuci ovo iz Australije, ne mogu da opisem kako me je obradovala ova vest. Zeleo bih da cestitam mladim FONovcima na tako velikom uspehu. Posto sam i ja diplomirao na FON devedesitih, mogu reci na osnovu mog iskustva da je znanje koje se stice na FONu dobra osnova da se savladaju svi izazovi na poslu vezanom za IT. Pozdrav svim FONovcima iz Australije.

(среда, 29. феб 2012, 12:22) - Student FON-a! [нерегистровани]

Cestitam!!!

Samo kratko - SVAKA CAST!!!

(среда, 29. феб 2012, 11:16) - anonymous [нерегистровани]

!

Čestitam. Od srca. Samo šteta što tzv. Bolionja upropašćava našu decu.

(среда, 29. феб 2012, 09:44) - Boki S. [нерегистровани]

Bravo studenti!

Ova vest samo potvrdjuje moj nedavni komentar da nas narod nije talentovan samo u sportu vec da je generalno talentovan i sposoban ali da to nemoze da se iskaze u nasoj teskoj ekonomskoj i politickoj situaciji.Iz toga razloga imamo veliki odliv strucnjaka pa i ostale radne snage u inostranstvo,sto ce nas tek skupo kostati.
Jos jednom cestitke studentima.