Читај ми!

Вучић са Србима са КиМ; Дејан Пантић стигао кући у Косовску Митровицу

Срби и даље на барикадама на путевима. Блокирани прелази Мердаре, Јариње и Брњак. Председник Србије Александар Вучић вечерас поново са косовским Србима - у Рашкој. Дејан Пантић стигао кући у Косовску Митровицу.

После подизања борбене готовости војске и полиције на највиши ниво, председник Србије Александар Вучић синоћ је обишао јединице Војске Србије између Краљева и Рашке.

На свом Инстаграм налогу објавио је да је синоћ са начелником Генералштаба Војске Србије Миланом Мојсиловићем обишао гарнизон Рашка.

"Велико хвала свим војницима, полицајцима и припадницима БИА на храбрости и посвећености у очувању виталних интереса наше земље и опстанку српског народа на Косову и Метохији", написао је на Инстаграму.

Срби са севера Косова и Метохије улазе у деветнаести дан на барикадама. Поручују да ће их уклонити када Приштина ослободи Дејана Пантића, Миљана Аџића и Слађана Трајковића и када са севера повуче специјалне снаге полиције.

Постављене су још две барикаде – у центру северног дела Косовске Митровице, у близини Бошњачке махале и на новом мосту, који из северног дела Митровице води на магистрални пут ка Рашкој. У Бошњачкој махали појавили су се натписи са позивима на бојкот српске робе.

Конституисан је нов сазив Скупштине Општине Зубин Поток, а седници нису присуствовала три српска одборника

Група од педесетак људи блокирала је од синоћ прелаз Мердаре из правца Куршумлије ка Подујеву. Како јавља дописник РТС-а, постављени су камиони са приколицом и трактори ради подршке Србима на Косову и Метохији.

Док траје протест код Мердара, косовска полиција је затворила пролаз преко пункта из правца Подујева, тако да се не може ни пешке.

петак, 26. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво