Читај ми!

Председник наредио подизање борбене готовости Војске и полиције на највиши ниво

Председник Србије и врховни командант Војске Србије Александар Вучић наредио је да Војска и све јединице МУП-а буду у највишем степену борбене готовости.

"Председник Србије као врховни командант је вечерас наредио да Војска Србије од ноћас буде у највишем степену борбене готовости односно приправности до нивоа употребе оружане силе, односно оружаног потенцијала Војске Србије", рекао је министар Милош Вучевић.

Како ја навео, "то нас подиже на највиши ниво до акције који спроводи Војска Србије чувајући територијални интегритет и суверенитет Србије и штитећи све грађане Србије и спречавајући прогром и терор над Србима ма где живе".

"Нема разлога за панику, али има разлога за забринутост, јер изгледа да је Србија једина заинтересована да се разговара, да се политички договара, да се макар и хиљаду пута састаје док се нађе неки договор и решење. Друга страна константно повлачи једностране потезе, подиже тај ниво тензија и стално води ка даљој есклацији са по мени јасним циљем да етнички потпуно очисти КиМ", поручује Вучевић.

Додао је да је за нас забрињавајућа и блага реакција међународне заједнице.

И министар унутрашњих послова Братислав Гашић изјавио је да је сходно наређењу наложио  подизање пуне борбене готовости свих јединица МУП-а.

"Сходно наређењу председника Републике и врховног команданта Војске и оружаних снага Србије Александра Вучића, наложио сам подизање пуне борбене готовости свих јединица МУП-а, Жандармерије, САЈ-а и полицијских бригада, колико одмах да се ставе под команду начелника Генералштаба и поседну положаје предвиђене оперативним планом", изјавио је Гашић.

Министар је то изјавио након што је председник Вучић наложио да се предузму све мере како би се заштитио српски народ на Косову, а Аљбин Курти наредио пребацивање својих снага на север покрајине.

субота, 27. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво