Читај ми!

Дејану Пантићу, због чијег хапшења су подигнуте барикаде, 30 дана притвора

Дејану Пантићу из Северне Митровице одређен је једномесечни притвор, потврдио је РТС-у његов адвокат Срђан Митровић и најавио жалбу на одлуку суда у Приштини донету на захтев тужиоца.

Судија Специјалног одељења Основног суда у Приштини одредио је Дејану Пантићу меру судског притвора у трајању од 30 дана.

Дејан Пантић је бивши припадник полиције, а из те службе је иступио прошлог месеца када и сви полицајци српске националности на северу КиМ.

Ухапшен у суботу на пункту Јариње на северу КиМ, под оптужбом да је учествовао у организацији и нападу на полицију пре неколико дана.

Поводом хапшења Пантића, Срби на северу КиМ су истог дана подигли барикаде на више локација, захтевајући његово и ослобађање још једног сународника ухапшеног дан раније.

Адвокат Срђан Митровић рекао је раније за Косово онлајн да је тужилац тражио меру притвора од 30 дана.

"Дејан се налази у објекту у Јарињу, изгледа уморно, пожалио ми се да је спавао на столици", рекао је Митровић.

Додаје да је захтев тужиоца за одређивање мере притвора од месец дана ухапшеном Пантићу против закона јер није било никаквих образложења о самој мери.

"Уложићу жалбу Апелационом суду, јер мислим да је одлука погрешна. Ради се о невином човеку. Предложили смо и сами неке доказе, да тужилац скине видео снимке, где се види кретање мог клијента, који је куповао хлеб за породицу", рекао је Митровић.

петак, 29. март 2024.
24° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво