Читај ми!

Пантићев син Предраг: Отац је добро и здраво, не жали се на третман

Бивши полицајац Дејан Пантић, који је 10. децембра ухапшен на Јарињу, стигао је кући у Косовску Митровицу. Његово здравствено стање је добро, срећан је што је код куће, каже његов син Предраг и додаје да се не жали на третман који је имао.

Дејан Пантић је кући довезен возилом Еулекса и у пратњи косовске полиције, јавља извештач РТС-а. Према речима његовог сина, он није био превезен најпре у КБЦ у Северној Косовској Митровици, јер је његово здравствено стање врло добро. Предраг Пантић је изјавио да су полицајци у пратњи били коректни и врло професионални.

Предраг Пантић је у разговору за РТС рекао да је његов отац код куће, да је добро и здраво.

"Не жали се ни на какве тегобе. Узнемирен јесте, узбуђен, срећан, али не жали се ни на какве тегобе. Здравствено стање му је добро", рекао је син Дејана Пантића.

Додаје да се његов отац не жали на третман који је имао.

"Каже, не може да се жали на људе тамо, на третман и услове. Првих пар дана да, али после тога, оно што смо и ми добили као информације, како су нам рекли, тако је и било", каже Предраг.

Додаје да је осећај, након што је његов отац поново код куће, невероватан.

"Узбуђени смо јако, знамо да није ово његово коначно ослобађање и решење, али је велики корак за нас што је дошао кући. Сада смо заједно ја, он и мајка. Чекамо шта ће се даље дешавати, али ће нам бити много лакше јер смо заједно", каже Пантић и додаје: "Не знам да ли сањам, да ли је истина".

Пантићи се надају да је ово почетак краја агоније кроз коју њихова породица пролази већ 19 дана.

"Надамо се да ће све остало да се реши, да ће овај народ да крене нормално да живи, да ће да се нормализује ситуација, да све буде у реду", каже Предраг.

Захвалио је људима на барикадама и свима који су допринели да његов отац дође кући.

"Не знамо шта би било без њих. Чекамо даље реакције и даља поступања према њему", каже Предраг Пантић.

Косовска полиција је 10. децембра на Јарињу у преподневним часовима ухапсила бившег полицајца Дејана Пантића, који се са супругом враћао из Рашке.

Ни породица ни адвокат нису знали где се налази Дејан, иначе тежак срчани болесник, који је неколико дана био без лекова.

Адвокат Љубомир Пантовић, бранилац Дејана Пантића, пренео је да је добио решење о замени мере судског за кућни притвор и да ће његов брањеник бити под том мером до 9. јануара, када ће судија поново одлучивати о даљој мери.

Пантићев син Предраг потврдио је након тога да је на жалбу коју су уложили стигло званично решење о кућном притвору.

Председник Србије Александар Вучић саопштио је вечерас, током састанка са Србима у Рашки, да је Пантић стигао кући у Косовску Митровицу.

Због његовог хапшења, Срби са севера КиМ су се окупили и поставили барикаде, пошто не желе да дозволе да Пантић буде пребачен у Приштину.

Судија Специјалног одељења Основног суда у Приштини одредио је 12. децембра Дејану Пантићу меру судског притвора у трајању од 30 дана.

петак, 26. април 2024.
18° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво