Читај ми!

Вучић: Држава повећава минималац јер жели да помогне најсиромашнијим радницима

Председник Србије Александар Вучић рекао је данас да држава жели да помогне најсиромашнијим радницима и зато повећава минималац.

Вучић је, након отварања здравствене станице у Борчи, подсетио да је пре осам година минимална зарада износила 159 евра. 

"Ако дођемо до 300, то је много више и омогућава да од две плате, макар минималне, људи могу да живе", рекао је Вучић.

Навео је да је договорено повећање неопорезивог дела основице на плате, које ће можда ићи до 19,3 хиљаде, а друга мера је смањење пореза и доприноса од 0,5 до 1,5 – у зависности од стања јавних финасија и буџетског дефицита пре краја године.

Део трошкова послодаваца, пре свега приватних, како каже, држава ће преузети на себе, смањењем њихових обавеза, како би могли да исплате минималце најсиромашнијим радницима.

"Тиме показујемо бригу према сиромашним радницима а не угрожавмо бизнис и желимо да помогнемо да развијају посао", нагласио је Вучић.

"ТВ дуел у другом кругу председничких избора"

Вучић је рекао да до сада ниједан председник није учествовао у било ком ТВ дуелу пре другог круга председничких избора, па ни он то неће учинити.

"Сигуран сам да постоји безброј кандидата из бившег режима који би мене уништили... Одлазио сам у Скупштину, одговарао на сва питања. Мени није до тога да се свађам и препирем са њима. Поготову да ли сам у складу са Уставом позвао некога и тражио новац за путеве", рекао је Вучић одговарајући на питање када се може очекивати да он уђе у ТВ дуел са неким од опозиционих лидера имајући у виду да су то учинили Ивица Дачић и Борис Тадић.

Он је истакао да од Милошевића, Николића, Тадића, нико није учествовао у ТВ дуелима, и да је важно да се то каже.

Напоменуо је да онај ко излази на други круг председничких избора има обавезу да то учини, а до тада каже, то је "продавање магле" и нигде се не дешава.

Kаже да је увек спреман да разговара и да је увек одлазио у Скупштину да одговара на питања, а да се у ТВ дуелу не би ништа ново открило, јер не би желео да се свађа о томе зашто је тражио новац за путеве, а неко крао други га крао за себе.

Сматра и да је уместо тога важно имати демократски оквир у коме људи могу да изнесу и чују различите ставове.

"Јовичић је у притвору није у затвору"

Вучић је навео да је председник Општине Палилула из редова СНС-а у притвору, а не у затвору, да ће током суђења имати право да изнесе своју одбрану и да зато о том случају неће говорити до окончања поступка.

То не би било фер ни према њему ни према његовој породици, рекао је Вучић у Борчи одговарајући на питање да ли он данас, овде у Борчи, ради посао председника Општине који је у затвору.

"За мене је важно да надлежни органи раде свој посао и драго ми је што смо показали да заштићених нема", рекао је Вучић.

Истакао је да је његова жеља била да данас дође у Борчу и присуствује отварању Дома здравља.

"Желео сам да дођем да видим како су српске компаније извеле радове, које је платила држава и да покажемо да бринемо о људима у Борчи."

Вучић је најавио и да сутра иде у Ниш, прекосутра у Нови Сад, а потом у Брисел.

"Потписаћу законе ако су у складу са Уставом"

Вучић је рекао да ће данас или сутра прочитати измене законе о водама и о заштити природе које је у среду усвојила Скупштина Србије и да ће их потписати уколико су у складу са Уставом, а ако нису неће.

На питање да ли је чуо примедбе организација за заштиту природе на одредбе којима се омогућава директна погодба о закупу за коришћење вода, рекао је да не зна тачно о чему се ради, али напомиње да сплавови нису постављени у Београду јуче и да ту стоје годинама.

Kаже и да су у време власти ДС и у Блоку 45 иза Саве према Галовици изграђени велелепни објекти, а да су се сада неки сетили да им то смета.

Kаже и да они полазе од себе и увек виде да ће неко нешто да украде.

Подсећа и да су један мафијаш из региона и домаћи мафијаш крадући шљунак поремтили ток Дрине, а дешавало се то 25 година и сви су ћутали, а сада, каже, ако има да се добије нека пара споља да би се радило на дестабилизовању власти у Србији причамо о чистом ваздуху.

"Наш посао је да радимо на зеленој агенди озбиљно, али одговорно, и нећу да се додворавам никоме", поручио је Вучић, уз поруку да се неће дозволити да се намерно уништавају воде и реке.

петак, 26. април 2024.
17° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво