Читај ми!

Отворена Здравствена станица у Борчи

Здравствена станица Борча у оквиру Дома здравља "Др Милутин Ивковић" Палилула, која простире се на око 7.000 квадрата, отворена је у присуству председника Србије Александра Вучића.

Вучић се испред нове здравствене станице, током обиласка, коме су присуствовали и министар Здравља Златибор Лончар и заменик градоначелника Београда Горан Весић, обратио лекарима и подсетио да је раније обећао да ће то бити изграђено и истакао да је то сада и испуњено.

"Пре краја године кренућемо и у изградњи каланлизације на левој обали Дунава", рекао је Вучић додајући да се сада завршава потребна документација за тај пројекат.

Све што нисмо радили у претходних 30 година, сада ћемо полако урадити, додао је Вучић.

Рекао је да ће се у том делу Београда градити и нове школе и вртиће, као и да се граде и средња стручна школа и гимназија.

"Ми ћемо наставити да градимо и радимо, а све то значи бољи животни стандард за грађане. Више не морате да идете у центар града за прегледе", казао је Вучић.

Додао је да је у нову здравствену станицу у Борчи већ пребачено 70.000 картона и да ће их бити још више.

"Овде имате још савременију опрему и дивне лекаре", рекао је Вучић.

Председник је казао да ће бити решени и саобраћајни проблеми у том делу града, да ће се градити нови мост, као и да ће ускоро почети да се гради и ауто-пут од Београда до Зрењанина и од Зрењанина до Новог Сада.

Казао је да ће покушати да доведу још једног великог инвеститора на леву обалу Дунава.

Укупна вредност радова је више од 800 милиона динара.

За изградњу здравствене станице у Борчи, становници леве обале Дунава чекали су чак три деценије.

Око 150 лекара и сестара радиће y тој здравственој станици, како би грађани Борче имали адекватну здравствену заштиту, а пројектована је за популацију од 200.000 становника.

На полагању камена темељца, у децембру 2019. године, речено је да ће та здравствена станица садржати службу за здравстевну заштиту предшколске и школске деце, одраслих грађана, кућног лечења и палијативне неге, здравствену заштиту жена, поливалентну патронажу, рендген и ултразвучну дијагностику, стоматологију, физикалну медицину и рехабилитацију, те интерну медицину.

четвртак, 18. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво