Читај ми!

Зукорлић: Додик коментарисао непостојећу изјаву

Посланик и лидер Странке правде и помирења Муамер Зукорлић је, коментаришући изјаву српског члана и предедавајућег Председништва БиХ Милорада Додика да је помешао приоритете и да даје за право Жељку Kомшићу и Шефику Џаферовићу када је реч о признавању самопроглашене косовске независности, рекао да је све то "измишљотина и лаж".

"Све то што је Додик казао, наводно ме цитирајући, је обична измишљотина и лаж. Више година нисам третирао тему признања или непризнања Kосова нити коментарисао изјаве чланова Председништва Kомшића и Џаферовића на ту тему", рекао је Зукорлић у изјави за Танјуг.

Зукорлић каже да му није јасно зашто би се један политичар усудио да потпуно измисли његове изјаве и наводи треба питати Додика где је чуо или прочитао те његове, како каже, наводне изјаве на које реагује.

"Ово ми изгледа као намерно пласирање лажи очекујући да ће број оних који ће прочитати ту лаж бити већи од броја оних који ће прочитати или чути деманти", навео је Зукорлић.

И део изјаве Додика која се односи на критику Србије и председника Александра Вучића је, тврди Зукорлић, такође "тенденциозна измишљотина" очито са, како наводи, намером да се "покуша офлекати његова конструктивна политика дијалога и помирења" коју већ пет година заступа у Народној скупштини Србије и свим другим приликама јавне комуникације.

"Очито је да Додику недостаје екстремна политика од Бошњака Санџака како би оправдао своју екстремну политику у Босни", навео је Зукорлић.

Додик је раније данас изјавио да је Зукорлић "помешао приоритете коментаришући да са правом хрватски и бошњачки члан Председништва БиХ признају отцепљење Kосова и не признају ставове Србије о територијалном интегритету".

Оцењујући Зукорлићеве изјаве као "подмукле", Додик је, између осталог, рекао и да Зукорлић "покушава да критикује Србију и председника Вучића", као и да настоји да перманентно одржава тензије.

петак, 26. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво