Читај ми!

Додик: Зукорлић настоји да одржава тензије које су непотребне

Посланик Скупштине Србије Муамер Зукорлић помешао је приоритете коментаришући да са правом хрватски и бошњачки члан Председништва БиХ признају отцепљење Kосова и не признају ставове Србије о територијалном интегритету, оценио је српски члан Председништва БиХ Милорад Додик.

Додик је навео да то што Зукорлић даје за право Жељку Kомшићу и Шефику Џаферовићу показује и да игнорише саму БиХ јер ни Председништво БиХ, нити иједан орган БиХ, независност Kосова није утврдио као званичан став.

"Очигледно је да је Муамер Зукорлић помешао приоритете, нашао је за сходно да коментарише изјаве чланова председништва БиХ у смислу како они са правом признају отцепљење Kосова и не признају ставове Србије о територијалном интегритету, као и тврдњама да председник Србије Александар Вучић доприноси дестабилизацији у региону у смислу наоружавања", рекао је Додик за Танјуг.

Оцењује да су те изјаве Зукорлића "подмукле" и додаје да долазе од човека који је пре само неколико година променио адресу да би гласао у Сребреници и тиме лажирао да живи у Сребреници, а онда се вратио и укључио у политички живот Србије.

"Данас покушава да критикује Србију, председника Вучића", навео је Додик указујући да је супротно томе председник Вучић недавно у околини Пештери обилазио бошњачке породице у настојању да им помогне.

Према његовим речима, Зукорлић настоји да перманентно одржава тензије које су, додаје, потпуно непотребне.

"Ради се о човеку који са становишта онога што ради покушава да у бошњачком гласачком телу придобије одређену подршку и то увек на штету или критикујући само Србе, јер је то једини начин на који они могу да функционишу", казао је Додик.

Наводи да је управо због тога неприкладно да он коментарише било шта што је урадио председник Вучић или било ко у власти Србије.

"Било би пристојно, ако већ жели добро БиХ, да уважава званичне ставове, а не да се само служи коментарима", рекао је Додик.

"Поруке из Поточара служе за застрашивање Срба"

Поруке које су данас послате из Поточара служе да се додатно преплаши српски народ, оценио је српски члан Председништва БиХ Милорад Додик додајући да је прича о геноциду у Сребреници апсолутно неодржива јер није чињенично заснована.

Додик је рекао да поруке бошњачких званичника и овога пута служе да на бази фалсификата историјских чињеница Бошњаци изграде свој мит о народном и националном постојању.

"Те поруке нису неуобичајене, а упућене су српском народу како би се додатно преплашио порукама које шаљу заједно са међународним актерима, поготову са овим 'моћнима' из Црне Горе", казао је Додик.

Додао је да Црна Гора својим присуством комеморацији у Поточарима и порукама које данас шаље покушава да ојача своју позицију и да се "наметне као фактор у региону".

"Било би пристојно да су оставили породице Бошњака које су изгубили своје најмилије да обиђу гробове и да им се у молитви придруже. Политику правити на гробовима то само може и ради сарајевска политика", закључио је Додик.

Додаје да на тај начин скрећу пажњу на себе, а подршку траже у онима из међународне заједнице који су се окупили како би "опрали савест" због ратова у бившој Југославији.

петак, 19. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво