Вучић захвалио Вархељију на подршци

Председник Србије Александар Вучић састао се са европским комесаром за суседску политику и проширење Оливером Вархељијем.

Вучић је захвалио Вархељију на значајној подршци коју Европска унија пружа кроз екномски, политички и вредносни допиринос напретку Србије.

"Посебно хвала комесару на томе што му није тешко да чује и саслуша представнике Србије, ма како то некоме чудно звучало. Веома добар разговор", написао је Вучић на свом званичном Инстаграм профилу.

Огласио се и Вархељи који је рекао да је имао одличан разговора са председником Србије, током којег га је Вучић информисао о споразумима потписаним у Вашингтону.

"Поздрављам данашњи наставак дијалога коме посредују шеф дипломатије ЕУ Жозеп Борељ и специјални представник ЕУ Мирослав Лајчак. Председник Вућић ме је обавестио о важним састанцима и споразумима потписаним у Вашингтону, а размотрили смо и могућност да се то испрати и заједничком изјавом са ЕУ", написао је Вархељи на Твитеру.

Вучић и Вархељи су, како је раније најављено, разматрали напредак Србије на путу евроинтеграција у светлу годишњег извештаја који би Европска комисија требало да објави почетком октобра.

Очекује се да Комисија заједно са извештајем о напретку земља у процесу приступања ЕУ објави и велики економско-инвестициони план за Западни Балкан.

У наставку другог радног дана у Бриселу, председник Србије учествује на новој рунди дијалога Београда и Приштине на највишем нивоу.

Јуче се састао са специјалним изаслаником ЕУ за дијалог Београда и Приштине Мирославом Лајчаком и замеником помоћника државног секретара САД Метјуом Палмером.

Истакаоје да верује да ће разговори у Бриселу дати резултат.

уторак, 30. април 2024.
21° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво