Дачић: Србија ће имати одговор на Хотијеву најаву наставка лобирања

Министар спољних послова Ивица Дачић поручио је да ће Србија, у договору са председником Александром Вучићем, имати одговор на најаву Приштине да ће наставити да лобира за признање самопроглашене независности Косова.

Ивица Дачић је, поводом изјаве косовског премијера Авдулаха Хотија да лобирање није суспендовано, рекао да га то не изненађује и подсетио да је Београд, одмах после објаве специјалног изасланика Ричарда Гренела, изразио сумњу да ће се Приштина придржавати договора да одустане од лобирања.

"Они лажу све време дијалога, лаж је основа њиховог постојања. Они не желе никакав договор ни компромис, они само желе да Србија призна Косово", констатовао је Дачић за Спутњик.

Истакао је да је за Србију такво понашање апсолутно неприхватљиво и да ће одговор имати у договору са председником Александром Вучићем.

Ричард Гренел, специјални амерички изасланик за дијалог Београда и Приштине, половином јуна објавио је на Твитеру да је добио уверавања од Приштине да ће привремено зауставити кампању признања, односно захтева за чланство у међународним организацијама, како би се 27. јуна све стране састале у Белој кући.

Тај састанак, међутим, није одржан пошто је Хоти обавестио Гренела да не долази у Вашингтон због "новонастале ситуације у Приштини", након објављивања предлога оптужнице Специјалног тужилаштва против Хашима Тачија.

уторак, 16. април 2024.
17° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво