Вучић: У најкраћем року помоћ угроженима поплавама

Председник Србије Александар Вучић истакао је да се морамо припремити за оно што долази, за политички дијалог о Косову, други талас коронавируса на јесен и економији, али истиче да му је у овом тренутку прва брига помоћ грађанима погођеним поплавама.

Александар Вучић је, на крају посете Москви, упитан када се може очекивати формирање владе, пошто РИК треба да објави коначне резултате избора, рекао да сви органи раде свој посао.

"За мене је важно да у најкраћем року помогнемо људима погођеним поплавама, као што је то случај у Косјерићу, Љубовији и другим местима", објаснио је он.

Вучић је указао да је важно да се држава припреми за јесен за могући нови талас коронавируса.

"Имамо значајан број заражених сада, али је вирус мање опасан. Праве муке нас очекују тада. Тиме треба да се бавимо", подвукао је он.

Рекао је да је важно посветити се и другим кључним питањима, као што је јачање економије, што је, каже, на агенди после предстојећих посета.

Вучић: Причао сам са Макроном, али...

Упитан да прокоментарише информацију из приштинских медија да ће Еманунел Макрон организовати 17. јула самит Београд - Приштина и упитан да ли је добио позив, Вучић је рекао:

"Причао сам са Марконом, али ја не волим да пуним новинске ступце тварима које нисам договорио са људима са којма сам разговарао".

Вучић је додао да ће бити још важних састанака, као и да ускоро очекује наставак политичког дијалога у Бриселу.

"Заиста ускоро, нису у питању месеци већ пре дани или недеље", додао је Вучић.

На питање да ли то значи да ће током лета доћи до новог помака, Вучић је рекао: "Свакако ће доћи до разговора, а да ли ће бити помака или не, то ћемо да видимо".

Вучцић је претходно рекао да сутра већ иде у Брисел, прекосутра у Вашингтон, а одатле - у Љубљану, где се, иначе, одржава самит процеса Брдо-Бриони.

Вучић о паради на Црвеном тргу

Председник Србије новинарима рекао да је данас током преподнева поразговарао у више наврата са руским председником Владимиром Путином, као и да је посета Москви била важна, а емоције су га савладале пред сценом српске заставе и војника на Црвеном тргу.

"Гардисти су били сјајни. Невероватан је осећак када стојите на Црвеном тргу, а српски војници марширају. То што сам устао и показао на срце, желео сам да покажем колико волим српску заставу, војску и Србију. То је посебан осећан", рекао је Вучић.

Вучић је поручио да је важно и да се покаже да чувамо истину о Другом светском рату и броби против фашизма и да ћемо увек показивати поштовање за жртве.

Имао је, додаје, и кратке билатералне састанке са више лидера земаља из окружења Русије, што је, истиче, важна ствар за Србију.

"Важно је да разговарамо о повећању трговинске размене, о економији", додао је председник.

субота, 04. мај 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво