Путин испратио Вучића испред Кремља

Председник Русије Владимир Путин испратио је председника Србије Александра Вучића, који је боравио у дводневној посети Москви.

"Хвала на гостопримству, драги пријатељу", поручио је Вучић уз фотографије руковања са Путином, на крају посете Москви, објављено је на Инстаграм налогу buducnostsrbijeav.

"Имали смо у више наврата јутрос кратке разговоре са Путином, разних тема смо се дотакли. Сваког од нас је испратио до аутомобила по завршетку пријема у Кремљу. Добар је осећај и посебно је велика ствар кад видите да је у билатералну посету примио само председника Узбекистана и мене, као председника Србије, а добили смо у руским медијима много већи простор. То је част за Србију, и хвала председнику Путину", рекао је Вучић новинарима. 

Председник Србије је данас присуствовао Војној паради у Москви поводом 75. годишњице победе над фашизмом у Другом светском рату. Црвеним тргом су, иначе, продефиловали гардисти Војске Србије.

Двојица председника јуче су имала билатерални састанак на ком је закључено да Србија и Русија имају конструктивне и пријатељске односе о свим питањима.

Председник Вучић, је после разговора са председником Путином у Москви, рекао да му је руски председник на мудар начин пренео своје мишљење о питању Косова и Метохије, пре свега, поштујући ставове Србије.

Разговарали су и о ситуацији у региону и свету, и о економској сарадњи Србије и Русије, која је у прва три месеца, упркос корони, увећана за 7,7 одсто.

Путин је потврдио да у октобру долази у посету Србији.

субота, 18. мај 2024.
15° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара