Честитке Српској листи на убедљивој изборној победи

Премијерка Ана Брнабић, министри у Влади Србије Ивица Дачић, Зорана Михајловић, Александар Вулин и председник парламентарног Одбора за КиM Милован Дрецун честитали су убедљиву победу Српске листе у српским срединама на ванредним изборима на Косову и Метохији.

Ана Брнабић написала је на Твитеру да је реч о важној, огромној победи.

"Честитке Српској листи на преко 90 одсто освојених гласова у свим општинама са српском већином на Косову и Метохији у најтежим условима до сада", навела је премијерка.

Захвалила је српском народу на КиМ на јединству и озбиљности и на томе што не одустају ни у најтежим околностима.

"Само јединствени имамо глас који се чује", рекла је она и честитала председнику Србије Александру Вучићу и Канцеларији за КиМ који су, како је навела, годинама градили то јединство.

Ивица Дачић рекао је да је данас победио српски народ на Косову и Метохији, гласајући масовно за Српску листу.

"И поред огромних притисака и забрана од стране Приштине, Срби на Косову и Метохији су гласали за Србију, за јединство са својом државом Србијом и својим руководством, на челу са председником Александром Вучићем и Владом Србије", рекао је Дачић Танјугу.

Дачић је нагласио да је ово "дебакл лажне албанске државе и дела међународне заједнице, који су хтели своје Србе на Косову".

Зорана Михајловић оценила је да је остварени резултат важан за опстанак и заштиту интереса Срба на Косову и Метохији.

"Велика излазност и убедљива подршка Српској листи, чак неколико стотина пута више освојених гласова од конкурената у неким срединама, показала је да је српски народ на Косову и Метохији снажан и јединствен, упркос свим притисцима и проблемима", рекла је Михајловићева.

Како је навела, победа Српске листе важна је као гарант опстанка српског народа на Косову и Метохији и јединствене политике косметских Срба у координацији са Београдом, на чију подршку Срби са КиМ могу увек да рачунају.

Министар одбране Александар Вулин нагласио је да су Срби показали да су народ који у најтежим временима покаже снагу и политичко јединство.

"У Србији и у иностранству многи су радили на разбијању Српске листе, чиме би Вучића и Србију уклонили са Косова и Метохије, а онда рекли да се фактичко стање на терену променило и да више нема о чему да се преговара са Србијом. Гласањем за Српску, Срби су показали да следе политику Алксандра Вучића и да је он председник свих Срба", рекао је Вулин.

Дрецун: "Снажан механизам" на српској страни

Председник скупштинског Одбора за КиМ Милован Дрецун рекао је да је резултат Српске листе на изборима на Косову и Метохији показује пуно јединство српског народа и то ће у наредном периоду бити снажан механизам на српској страни који ће омогућити опстанак Србима на КиМ.

Оценио је да ће то онемогућити Приштину да једностраним потезима ради на штету Срба и да се, у преговорима, до решења дође компромисом.

Коментаришући резултате албанских странака, Дрецун је рекао да се, према истраживањима, може рећи да су очекивани.

Дрецун сматра и да Самоопредељење, које је, према првим резултатима избора освојило највише гласова, неће учествовати у формирању извршне власти, јер се они, како је подсетио, снажно противе наставку разговорима са Београдом.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 18. мај 2024.
26° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара