Читај ми!

Дачић праћен због Шарића

Београдски лист Информер пише, позивајући се на УКП, да се, министар полиције Ивица Дачић 2008. године срео са Родољубом Радуловићем, високорангираним чланом Шарићевог клана. Дачићеви сарадници тврде да министар није био упозорен да је Радуловић под истрагом.

Према Информеру УКП располаже оперативним подацима да су током 2008. године Дачић и његов тадашњи шеф кабинета Бранко Лазаревић били у контакту са Родољубом Радуловићем познатим и по надимку Миша Банана, високорангираним чланoм Шарићевог клана који је био задужен за транспорт кокаина од Јужне Америке до Европе.

Управа криминалистичке полиције је документацију о тим контактима, како наводи Информер, проследила Тужилаштву и Бироу за координацију рада служби безбедности.

У Дачићевом кабинета кажу да је премијер запрепашћен понашањем полицајаца, који га нису обавестили да је Радуловић под истрагом као и да је цео случај сада покренут да би се спречила смена директора полиције Милорада Вељовића.

"Посао полиције и безбедносних служби јесте и да штите државне функционере од сусрета са сумњивим личностима. Оперативци УКП-а и људи из врха полиције, тада су, напросто, морали да обавесте министра да је Радуловић под истрагом. Они то нису урадили, већ су фабриковали снимке, којима сада покушавају да уцене министра. Е то им неће проћи", поручују из Дачићевог кабинета.

Лист Информер пише и да према службеној белешци УКП-а постоје конкретни докази о везама Радуловића и Дачића, као и да је "неспорно потврђено да су министар Дачић и његов тадашњи шеф кабинета Бранко Лазаревић често комуницирали са Родољубом Радуловићем, званим Миша Банана, једним од највише рангираних чланова Шарићевог клана".

Из кабинета Ивице Дачића поручују да је ово "страшан скандал који ће морати да се истера до краја".

"Па цео град је тог Мишу Банану знао као пословног човека. Многи бизнисмени, новинари, али и политичари су се видели са њим. Шта то сад значи, да су сви они мафијаши", рекао је саговорник београдског дневног листа из Дачићевог кабинета.

Број коментара 12

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 30. април 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво