Читај ми!

Војска Србије и Кфор о Косову

Стање на Косову и у Копненој зони безбедности била је тема разговора представника Војске Србије и представника Кфора. Војска појачано обезбеђује административну линију и будно прати дешавања на терену, рекао заменик начелника Генералштаба.

Заменик начелника Генералштаба Војске Србије генерал Милан Бјелица разговарао је, на нишком војном аеродрому, са замеником команданта Кфора генералом Марком Сероном о стању на Косову и у Копненој зони безбедности.

"Заменик команданта Кфора упознао је генерала Бјелицу са активностима које Кфор предузима за нормализацију стања на северу Косова и Метохије и обезбеђење мира и сигурности на целој територији Косова и Метохије", наводи се у саопштењу Војске Србије.

Реч је, како се наводи, о ванредном састанку на високом нивоу Заједничке комисије за спровођење Војнотехничког споразума, коју чине комисија команде Кфора и комисија представника снага безбедности Србије. 

"Генерал Серона рекао је да Кфор остаје спреман и одлучан да обави своје задатке и посебно истакао значај сарадње Војске Србије и Кфора на спречавању дестабилизације стања дуж административне линије са Косовом и Метохијом", наводи се у саопштењу.

Генерали Војске Србије и Кфора разговарали су о стању безбедности на Косову и у Копненој зони безбедности "у светлу недавних догађаја на административним прелазима Рудница и Табалије".

Бјелица је рекао да Војска Србије појачано обезбеђује административну линију и будно прати дешавања на терену и додао да очекује да Кфор остане неутралан.

Према његовим речима, насиље је неприхватљиво, а Војска Србије остаје привржена мирном решавању проблема.

број коментара 9 Пошаљи коментар
(петак, 29. јул 2011, 17:12) - anonymous [нерегистровани]

...

sta bre ovi nasi generali pregovaraju kad nikad nece reagovati, da se ne znam sta desi!Oni su se valjda sastali samo da kazu strancima da ne brinu za reakciju jer je nece biti...

(петак, 29. јул 2011, 15:29) - anonymous [нерегистровани]

srbenda

pa zar mi imamo vojsku ???

(петак, 29. јул 2011, 14:48) - anonymous [нерегистровани]

Војска

Не знам зашто оволико негативних коментара. Па не може наша војска да се прси испред државе. Докле год Политила Србије не постане агресивна не сме ни наша војска. Ово што наша војска ради није придруживање НАТОу већ само игра дипломатије и стрпљења. Верујте, у било ком тренутку наша војска била би спремна да улети на Косово и одради посао најбоље са још ово мало технологије и много праксе која се отеже кроз генерације...

Сви Срби се баве "политиком" од кафане до парламента само време је скапирамо да никада нисмо били нити ћемо бити држава која треба да се буса у прса већ све сталожено и дипломатски са војним потезима само толико да се исправи оно што језиком не може.... И само полако, Косово можемо да вратимо само ако наставимо право, не ка Европи, већ ка организованијој Србији

(петак, 29. јул 2011, 13:08) - Mike [нерегистровани]

Balvan nasilje Srba

Према његовим речима, насиље је неприхватљиво, а Војска Србије остаје привржена мирном решавању проблема.

A sta je balvan revolucija nego nasilje
Tako ste poceli rat i u Hrvatskoj pa ste dozivjeli Bjezaniju JNA=VS

(петак, 29. јул 2011, 13:07) - Зоран [нерегистровани]

Чему

Јел могу да не уплаћујем допринос за војску из своје зараде?

(петак, 29. јул 2011, 11:19) - anonymous [нерегистровани]

vojska srbije i kfor o kosovu.

Na granicne prelaze treba da stane vojska republike srpske,da pokaze sbijanskoj vojsci kako se brani otadjbina,uz veliko izvinjenje i respekt,svenajbolje srpskoj vojsci.

(петак, 29. јул 2011, 09:17) - anonymous [нерегистровани]

vojska

no komentar!

(петак, 29. јул 2011, 09:07) - anonymous [нерегистровани]

Obezbedjuju mir

Koje licemerje i laz. Oni svuda u svetu obezbedjuju mir oruzjem - humanitarnim bombama.

(петак, 29. јул 2011, 06:15) - anonymous [нерегистровани]

SRBIJA I NKFOR

KO DOBRO RAZUMIJE OVAJ DOLE NAVEDENI CITAT, SIGURNO MU JE JASNO DA U SRBIJI NE POSTOJI NIKO KO ZNA I HOCE ILI SMIJE DA KAZE I NESTO OSTRO,
A EVO I CITATA:"Генерал Серона рекао је да Кфор остаје спреман и одлучан да обави своје задатке и посебно истакао значај сарадње Војске Србије и Кфора на спречавању дестабилизације стања дуж административне линије с КиМ", наводи се у саопштењу. KROZ OVO MI JE SVE JASNO.