Читај ми!

Потврђен Споразум Србије и Организације НАТО

Скупштински Одбор за одбрану и унутрашње послове дао је сагласност на потврђивање споразума Србије и Организације НАТО за подршку и набавку (НСПО) о сарадњи у области логистичке подршке.

Споразум представља правни основ за успостављање односа у области логистике, речено је на седници тог скупштинског тела.

Државни секретар у Министарству одбране Зоран Ђорђевић рекао је да је Србија приступањем програму Партнерство за мир исказала интересовање и за учешће у мултинационалним операцијама, а да се споразумом, поред осталог, смањују трошкови за учешће Србије тим операцијама.

Ступањем у уговорни однос са том организацијом испунили би се претходни услови за увећање ефикасности логистичке подршке, а уједно смањили трошкови ангажовања у мултинационалнм операцијама и достизања интероперабилности оружаних снага са снагама држава чланица оргнизације северноатлантског уговора и партнерских држава.

Ђорђевић је навео и да ће се потписивањем споразума створити правни основ за уништавање вишка убојних средстава у Техничко-ремонтном заводу Крагујевац, где је предвиђено уништавање око 4.000 тона убојних средстава.

Ђорђевић је подсетио да је споразум потписан септембра 2015. године.

Одбор је дао сагласност и на потврђивање спораузма Србије и Мјанмарске Уније о сарадњи у области одбране.

број коментара 6 Пошаљи коментар
(четвртак, 11. феб 2016, 10:00) - anonymous [нерегистровани]

volja naroda

A cemu se vi cudite? Sve dok narod nekaze svojim politicarima sta hoce tako ce biti.

(четвртак, 11. феб 2016, 08:42) - anonymous [нерегистровани]

Volja naroda

Za koga ovi rade, koga reprezentiraju? Za volju naroda su ocigledno slepi i gluvi. Oni reprezentiraju mozda sebe, Srbiju definitivno ne.

(среда, 10. феб 2016, 13:26) - anonymous [нерегистровани]

NATO

Umesto da ih Srbija tuzi... Narod to ne zeli, ne shvacate li Vi to? Mi nismo zaboravili, sta su nam ucinili i ponavljam: jedino su dokazali da nisu nasi prijatelji, ne, naprotiv.

(среда, 10. феб 2016, 11:39) - D.S. [нерегистровани]

Mala vrata za velike odluke

To je ulazak na mala vrata u NATO. Kako bez referenduma.

(среда, 10. феб 2016, 11:08) - antiprotivan [нерегистровани]

sustina

Sustina price je da nasi vojnici idu po stranim ratistima za tudje interese i da mi unistimo 4000 tona nase municije.Mora da je trebala posebna pamet za takav sporazum.

(среда, 10. феб 2016, 11:07) - србин1959 [нерегистровани]

Докле?

Докле ћемо више да подвијамо реп?