Читај ми!

Распуштен 31 градски и општински одбор СНС-а

Извршни одбор Српске напредне странке распустио је 31 градски и општински одбор у Србији.

Како је рекао председник Извршног одбора СНС-а Радомир Николић, општински одбори су распуштени највише због нерада, својеглавог понашања и жеље да се влада као за време претходне власти, преноси Бета.

"Систем 'сјаши курта да узјаши мурта' за нас је неприхватљив. Говорили смо им шта да раде, учили их, нису слушали и зато су смењени. Ово је други талас промена у СНС-у у претходних годину дана, а трећи ће уследити крајем августа", рекао је Николић на конференцији за новинаре.

Међу распуштеним одборима су и они у Крагујевцу и Краљеву, а београдском одбору СНС-а упућен је захтев за распуштање пет општинских одбора у главном граду, међу којима је и вождовачки одбор.

Затражене су и промене у повереништву шест одбора у Србији и тај предлог је упућен председнику СНС-а Александру Вучићу.

Николић је навео да је у Крагујевцу промена "техничка ствар", док је у београдској општини Вождовац, где је СНС на власти, разлог промена незадовљство радом локалног страначког одбора, који не презентује на најбољи начин учинак локалне власти.

"Најбољи пример је Ковин, где СНС има апсолутну власт, а за годину и по дана, колико владају, ништа нису учинили. Радили су својеглаво и трудили се да не промене ништа у Ковину. Ми смо предложили мере које општински одбор није хтео да прихвати. Важно им је било да остану на функцијама и 14 чланова СНС-а је искључено из странке, међу којима и председник општине Душан Петровић", рекао је Николић.

Распуштени су одбори у Новом Кнежевцу, Житишту, Бачу, Србобрану, Жабљу, Инђији, Смедеревској Паланци, Великој Плани, Великом Градишту, Крагујевцу, Рачи, Кладову, Неготину, Мајданпеку, Књажевцу, Бољевцу, Чајетини, Пожеги, Косјерићу, Бајиној Башти, Ивањици, Краљеву, Дољевцу, Житорађи, Бабушници, Бојнику, Власотинцу, Црној Трави, Босилеграду, Сурдулици и Бујановцу, навео је Николић.

Додао је да ће повереништва највероватније бити промењена у Пећинцима, Жабарима, Баточини, Јагодини, Зајечару и у Ужицу.

Николић је рекао да је београдском одбору предложено распуштање општинских одбора у општинама Барајево, Вождовац, Звездара, Младеновац и Палилула.

број коментара 7 Пошаљи коментар
(среда, 24. сеп 2014, 23:07) - anonymous [нерегистровани]

...

Nisam baš siguran da je gospodin Radomir Nikolić učinio pravu stvar raspuštanjem opštinskog odbora u Vlasotincu, jer je umesto poštene i čestite ljude koji su dosta doprineli ugledu i poverenju SNS, postavio privrednike koji su do juče bili protiv SNS i bojkotovali sve aktivnosti te stranke na području Vlasotinca. Sumnjam da iza svega toga stoji nešto drugo, procenite sami na šta sam mislio.

(среда, 06. авг 2014, 13:41) - nekadašnji odbornik [нерегистровани]

birali smo po imenu

koga sada da biramo,da glasamo za neku odborničku listu koju su sastavili oni koji su raspušteni i koji se kriju iza imena Vučića stavljajući ga za nosioca liste.Neka
se pojave imenom ti koji su do sada tako dobro vodili kako stranku tako i opštinu.Uzgred izbornu listu koja je još i overene od strane opštinske izborne komisije još niko sem njih i nezna(pitanje je kako je povući i ne brukati više stanku )

(недеља, 03. авг 2014, 12:45) - anonymous [нерегистровани]

komentar

Tako je to kada na lokalu stranku naprave ljudi na samom pocetku a posle na volseban nacin budu istisnuti.Ti napravis kucu a neko dodje i stavi samo jedan crep tebe eliminise i teraj dalje.Otuda i svojeglavos i neposlusnost i jos mnogo sto sta.

(петак, 01. авг 2014, 16:37) - anonymous [нерегистровани]

komentar

cestitam na potezu ali kad cete uvesti poverenistva u tim mestima.jel verujte da je svima cekanja preko glave.u kladovu opstinski odbor vec dve godine ne radi kako treba zaslugom presednika a jos nije uvedeno poverenistvo

(петак, 01. авг 2014, 15:35) - nikola [нерегистровани]

bravo

bravo Nikolicu.

(петак, 01. авг 2014, 13:13) - petar [нерегистровани]

da,ali

Svaka cast,al verovacu vam tek kad vidim novosadski raspusten.Zna se kako je i formiran 2011.A rezultati gradske vlasti cije je stozer SNS se ne vide i ne osete.Molim Vas objavite ovaj komentar

(петак, 01. авг 2014, 11:44) - anonymous [нерегистровани]

tako treba

Tako treba,da ne sramote Vucica!