Читај ми!

Реаговања на Вучићев концепт владе

Страни медији пренели су да је лидер СНС-а Александар Вучић најавио да ће будућа влада спровести структурне реформе, уштеде у јавном сектору и јачање приватног сектора.

Италијанска агенција Анса истиче у извештају из Београда да је Вучић најавио "дубоко реструктурирање", укључујући драстичне и болне мере, представљајући са много искрености програм будуће владе после седнице председништва своје странке, преноси Танјуг.

"Свестан сам да ће нас све то коштати популарности, али реформе немају алтернативу", цитира Анса Вучића.

Радио Слободна Европа извештава да је, између осталог, да ће политика нове владе Србије подразумевати "агресивно запошљавање и драматичне уштеде на трошковној страни буџета".

Руска агенција Итартас у свом извештају подсећа да на основу изборних резултата СНС може самостално да формира владу, али да је Вучић одмах изјавио да је "спреман да пружи руку сваком ко има идеје како да се заједно учини нешто добро за Србију".

Агенција преноси и да је Вучић најавио да ће од понедељка почети преговоре са партијама које су на изборима освојили мандате у парламенту.

Хрватска агенција Хина у први план је ставила Вучићево обећање "да ништа више неће бити као што је било".

Будући мандатар за састав нове владе Србије Александар Вучић најавио је данас, после седнице председништва СНС-а, да ће политика нове владе бити агресивно запошљавања и јачања приватног сектора и драматично реформисање јавног.

број коментара 4 Пошаљи коментар
(недеља, 06. апр 2014, 12:28) - anonymous [нерегистровани]

???

Reforme ne moraju biti bolne ako se krene od strategije zapošljavanja i davanja podsticaja. Ne možete davati otkaze sa otpremninama a da se ne ponudi rešene o zapošljavanju. Prvo radna mesta, uvedite svetska pravila za privatni biznis i bez mnogo uplitanaj države.A polako pravite red u držvi, modernizujte administraciju, da ljudi ne čekaju na koje kakva dokumenta.Umesto firmarina i drugih gluposti, neka je obaveza video nadzor, ali tako da se projektuje da ga i SUP može koristiti, kako bi sprečili kriminal idr što video nadzor omogućava.

(недеља, 06. апр 2014, 10:42) - anonymous [нерегистровани]

Mere

Sve treba raščistiti i dovesti stvari u red.

(недеља, 06. апр 2014, 00:02) - anonymous [нерегистровани]

Nemački model...za EU...

Pa stvari su u osnovi jednostavne.Vučić se priklonio reformi zemelje po nemačkom modelu,koji i vuče Evropu.Pro germanski ili proevrpski je isto ali sa jačim primesama.Ako uspe da filozofiju života ovog naroda promeni,uspeh je siguran.

(субота, 05. апр 2014, 21:27) - Nikola [нерегистровани]

Samo napred...

...do razvijene evropske zemlje kakvu zaslužujemo.