Читај ми!

Вучић: Треба да гледамо у будућност

Србија је на добром путу и поштована је у свету, рекао у манастиру Високи Дечани вицепремијер Александар Вучић. Треба да гледамо у будућност не заборављајући прошлост, поручује Вучић.

Први потрпредседник Владе Србије Александара Вучић поручио је из манастира Високи Дечани да српски народ треба да гледа у будућност не заборављајући прошлост.

"Пред нама је много рада, напора, труда, много енергије коју ћемо морати да уложимо, али пред нама више нема крви, нема враћања у прошлост, нема више свих оних мука кроз које смо пролазили двадесет и више година", рекао је Вучић после литургије у манастиру Дечани.

Он је рекао да ће наставити да се бори за сигурнију и напреднију будућност за све грађане Србије, укључујући и оне који живе на Косову и Метохији.

"Увек ће водити на рачуна о Србима на Косову и Метохији и то је искрено и није изјава зарад политичког маркетинга и рејтинга", рекао је Вучић.

"Пред нама је много рада, напора, труда, много енергије коју ћемо морати да уложимо, али пред нама више нема крви, нема враћања у прошлост, нема више свих оних мука кроз које смо пролазили двадесет и више година", поручио је вицепремијер.

Први потпредседник Владе Србије рекао је да није сигуран да данас имамо разлога за славље, али да имамо разлог за задовољство.

Он је истакао да, у тренутку када ће сви покушавати да пронађу ману свему што је Србија чинила протеклих месеци, са поносом може да истакне да нико у свету није рекао ниједну реч о томе да Србија није поштовала неке договоре и да Србија није поштовала своје обавезе.

"Србија је постала поуздан партнер за све у свету. Први пут после много година Србију хвале свуда, а то што ми нисмо задовољни степеном подршке који се Србији пружа резултат је и дугогодишњег неповерења али и нечијих других унутрашњих проблема", указао је Вучић.

Према његовим речима, Србија је на добром путу и померила се са мртве тачке, и то је добра вест упркос бројним препрекама које јој предстоје.

"Много тога тешког је пред нама, много тога треба да урадимо, много тога треба да направимо, морамо и у политичком и у економском и сваком другом смислу да напредујемо, и када то будемо радили и када то будемо успели онда више препрека за нас неће бити", рекао је Вучић.

Надам се да ћемо са свим тим препрекама успети да се изборимо на јединствен начин, поштујући све друге али оно што је за нас данас важно то је да је Србија поштована на свим меридијанима да нисте о Србији чули у последњих шест месеци ниједну лошу реч нигде у свету.

"Посао Србије је да о свом народу брине на сваком месту и зато ћемо у Дечане долазити чешће, и не само у Дечане већ свуда на КиМ, да кажемо нашем народу да смо са њима, да никада неће бити сами, да никада неће бити остављени и да јасно поручимо да то што ми бринемо нема везе са политиком или било каквим маркетингом, да је то просто наша обавеза и завет за будућност", поручио је Вучић, који је после литургије разговарао са игуманом манастира Савом Јањићем.

Игуман манастира Сава Јањић рекао је да се данас слави Видовдан са сећањем на све страдале.

"Једино са вером можемо да опстанемо, као и уз поштовање других и дијалог који је једини начин за решавање проблема", рекао је Јањић и истакао да се нада да ће доћи време када наше манастире неће чувати војска.

Јањић је рекао да се нада да ћемо у наредним месецима решити још многа питања важна за опстанак српског народа на Косову и Метохији.

Према његовим речима, представници Владе присуством у Високим Дечанима показали живу бригу наше власти према српском народу на овим просторима.

Једино дијалогом, на миран начин и у сарадњи са свима, чувајући наше традиције али будући спремни да их поделимо са другима - једино тако можемо да идемо напред, истакао је Јањић.

Вучић је из Дечана отишао у Крушевац.

број коментара 23 Пошаљи коментар
(субота, 29. јун 2013, 22:15) - МИЛАН [нерегистровани]

Вучић о споразуму

јесте Вучић у праву треба гледати у будућност
како би Србија добила датум.

(петак, 28. јун 2013, 23:12) - natasa [нерегистровани]

sutra

Definitivno nas ovaj covek vodi ka boljem sutra.......

(петак, 28. јун 2013, 22:56) - mama [нерегистровани]

duca

Šta bi ste vi hteli? Da ratujemo....ne.Dosta je bilo

(петак, 28. јун 2013, 19:47) - Lexus [нерегистровани]

Opomena

Ovo jeste znacajan dogadjaj za Srbiju, ali ne treba se sada opustiti, nego treba sada resavati probleme oko ekonomije i nezaposlenosti. Cestitke

(петак, 28. јун 2013, 16:02) - anonymous [нерегистровани]

In medias res

Na ovom datumu treba cestitati citavoj sadasnjoj Vladi na trudu i zalaganju.Ipak,izdvojila bih Vucica kao prvog coveka ovih pregovora cije su reci i presudile u korist Srbije!

(петак, 28. јун 2013, 15:56) - Miss [нерегистровани]

Polako ali sigurno

Slika koju svet ima o Srbiji se značajno popravila u poslednjih godinu dana. Za sve pomake koje smo napravili, kako u međunarodnim odnosima tako i unutar same zemlje, svakodnevno dobijamo priznanja evropskih zvaničnika. I zbog toga čestitka gospodinu Vučiću.

(петак, 28. јун 2013, 15:50) - anonymous [нерегистровани]

Neprilagodjena

Vucic je ispunio ono za sta se u proteklom periodu zalagao i sta je obecavao.Sada ostaje da vidimo kakve ce efekte dobijanje datuma imati na ekonomiju Srbije.To je ono sto je najbitnije za gradjane.

(петак, 28. јун 2013, 15:48) - Zvezdana [нерегистровани]

Buducnost

Mi imamo uzor, a to je beznadje u koje nas je odvela prethodna decenija na celu sa ljudima koji su za to zasluzni. Uzor na koji ne zelimo da se ugledamo vec da zivot u Srbiji ucinimo boljim i kvalitetnijim. Lepo je to sto Svedska i Norveska imaju visok standard, ali hajde da bar budemo ujedinjeni u tome sta zelimo, a to je svakako bolji zivot. Onda pustimo ljude koji se trenutno za to brinu da rade svoj posao kako treba i imajmo nade. Ipak je veliki trud i ulog u pitanju, ne moze se zemlja preko noci izvesti iz krize i zaposliti hiljadu ljudi koji su pod sumnjivim privatizacijama i okolnostima raspadom drustvenih preduzeca godinama otpustani.

(петак, 28. јун 2013, 15:39) - Dušica [нерегистровани]

Datum

Zasluge dobijanje datuma apsolutno idu Aleksandru Vučiću jer čovek zna šta i kako radi.Jednostavno vodi mudru i odgovornu državnu politiku.Ističe se u svemu i što je za pohvalu bori se do kraj, kako bi Srbija što pre dobila datum, Gospodin Vučić se potpuno posvetio da obezbedi bojlji i sigurniji život za sve građane naše zemlje.

(петак, 28. јун 2013, 15:37) - anonymous [нерегистровани]

Euro2013

Za Srbiju je ključna implementacija kosovskog sporazuma. Ako se taj sporazum implementira, ništa više neće stajati na putu Srbije ka EU. Vučić i Nikolić su jasno stavili do znanja da po pitanju Kosova se od Srbije ništa više ne može tražiti. Znači, priznanje Kosova ne dolazi u obzir, jer to više ne bi bio uslov, već poniženje. Zbog toga Srbija treba da radi na implementaciji sporazuma koji je statusno-neutralan, a to je, na zahtev Srbije, jasno potvrdila i Ketrin Ešton.