Читај ми!

Преиспитивање приватизације на Косову

Канцеларија Владе Србије за Косово и Метохију покренуће ускоро пред Уставним судом Србије и међународним институцијама питање приватизације у Покрајини, најавио Александар Вулин.

Директор Канцеларије Владе Србије за Косово и Метохију Александар Вулин рекао је да ће та Канцеларија ускоро пред Уставним судом Србије и међународним институцијама покренути питање приватизације у Покрајини.

"Не можете куповати крадено. Мора се најпре утврдити шта коме припада, а тек када се то утврди, можемо размишљати о приватизацији. Приватизација је на Косову и Метохији урађена моноетнички и Срби у њој нису учествовали, а то, једноставно, није одрживо", рекао је Вулин за агенцију Бета.

"То питање могло је да буде покренуто и у претходних 12 година. Нажалост, није", рекао је Вулин.

Вулин је данас започео и дводневну посету Косову и Метохији. Директор Владине канцеларије за Косово и Метохију разговарао је са представницима јавних предузећа и државних установа на територији општине Штрпце.

Вулина је у Штрпцу дочекао председник општине Звонко Михајловић, а састанку у Дому културе с представницима јавних предузећа и државних установа присутвују и начелници Призренског и Косовског округа, Јовица Будурић и Горан Арсић.

Ово је прва посета Вулина Косову и Метохији откако је преузео дужност шефа Канцеларије Владе Србије за Косово и Метохију.

Вулин ће, поред Штрпца, посетити и Призрен, Ораховац и Велику Хочу. У оквиру посете Призрену, Вулин ће посетити манастир Светих архангела и Призренску богословију, а планирано је да посети и манастир Зочиште.

број коментара 11 Пошаљи коментар
(субота, 18. авг 2012, 10:06) - anonymous [нерегистровани]

Napokon

Najvažnije je sačuvati narod, ali odmah sledeće je utvrditi vlasništvo, posebno zemljišta. SPC ima mnogo zemlje u vlasništvu, srpska preduzeća, građani,...
Na sve što albanci koriste / a nije u njihovom privatnom vlasništvu/ udariti zakupe, kamate za unazad, poreze, ...

(петак, 17. авг 2012, 13:57) - nautica [нерегистровани]

Повраћај имовине са Косова

Србија треба да извуче что више пара може из приватизованих институција на Косову. Тај новац да искористи за помоћ српском народу на Северном делу Косова, али и за подстицање српске привреде. Ово је озбиљан посао и морају се нагажовати врхунски стручњаци и правници.

(петак, 17. авг 2012, 13:17) - pravda [нерегистровани]

tako je

Kad ce vulin pokrenuti pred sudom da isplati ljudima PENZIJE koji su stale posle rata na Kosovu, ljudi citav vek radili u ex yugo...Pozdrav iz chiriha ...

(петак, 17. авг 2012, 13:10) - anonymous [нерегистровани]

Apropo

Apropo g Vulina, i nekih komentara. Naravno da je ovo jedini put da se pokradena imovina Republike Srbije lepo i naplati sa svom izgubljenom dobiti i slicno. Kada nam otimaju, bar da nesto i naplatimo... do 1999 godine Kosovo je bilo Autonomna Pokrajina, sada samozvana republika... Postojalo je tu dosta toga sto je pripadalo Republici Srbiji... Samo napred, svaki dan iznenadjuje vladajuca koalicija sa svojim izjavama.

(петак, 17. авг 2012, 13:08) - anonymous [нерегистровани]

re: kosovo ili virtuelna stvarnost

G Vulin i ne treba da preispita sta se naslo u cije "vlasnistvo" nakon 1999., vec sta je cije bilo pre 1999.

(петак, 17. авг 2012, 12:35) - anonymous [нерегистровани]

медјународним

Ја не знам за ову реч.

(петак, 17. авг 2012, 12:29) - anonymous [нерегистровани]

Bravo g. Vuline

Dobro da je neko stisnuo petlju i pokrenuo ovo pitanje.Nadam se da ce Predsednik Drzave, Skupstina i Premijer podrzati ovu inicijativu?!

(петак, 17. авг 2012, 12:07) - anonymous [нерегистровани]

kosovo ili virtuelna stvarnost

Volela bih da mi gospodin Vulin odgovori kako ce Srbija bez ingerencija na Kosovu od 1999, da preispita privatizacije na Kosovu?

(петак, 17. авг 2012, 11:44) - anonymous [нерегистровани]

covek

vulin, covek "dokazanih" sposobnosti i uspeha, a na tako "nebitnoj" funkciji.Mislim da postavljanjem vulina vladajuca koalicija salje jasnu poruku koliko joj je stalo do KIM i Srba na tim prostorima.Najbitnije je da ce svaki put cim bude izazvan uputiti "ostru" notu!

(петак, 17. авг 2012, 11:42) - anonymous [нерегистровани]

Вулин је у праву

али се надам да неће само све остати на једној његовој изјави !?
Потребна су и конкретна дела .