Радикали чекају нову шансу

После 20 година у скупштинским клупама нема посланика Српске радикалне странке. Грађани ће осетити недостатак посланика СРС-а, кажу радикали који нову шансу виде у марту 2013. године, када Хаг одлучује о Војиславу Шешељу.

У наредне четири године у парламенту неће бити представника Српске радикалне странке, који су учестовали у раду свих скупштина од 1992. године. Радикали са око 180.000 освојених гласова, нису успели да прескоче цензус.

До наредних избора, Српска радикална странка биће опозиција у покрајинском и појединим локалним парламентима.

Потпредседник Српска радикалне странке Дејан Мировић рекао је да се ради о поразу који се не може игнорисати. "Мислим да постоји више узрока за то, притисак запада и власти, али и наша непрофесионалност. Сматрамо да су то четири главна узрока", наводи Мировић.

Драган Тодоровић из СРС-а каже да ће када буду кренула скупштинска заседања грађани осетити недостатак посланика СРС-а.

"За 22 године грађани су научили да постоји странка која штити државне интерсе, указује на неправилности. Мислим да је то одликовало СРС", наводи Тодоровић.

Аналитичари кажу да је на лош резултат радикала утицао и успех некадашњих партијских колега, који су данас у СНС-у. Као разлоге наводе и одсуство лидера, погрешан избор председничког кандидата, али и јаку десницу у Србији.

Политички аналитичар Дејан Вук Станковић рекао је да је на десном полу доста партија са сличним идеологијама које краду бирачко тело, а како је навео, решење је у променама идеологије и лидера који ће увести нове идеје.

Пораз на изборима довео је до новог осипања странке, највише пажње привукао је прелазак Александра Мартиновића код напредњака.

Радикали нову шансу виде у марту 2013. године, када Хаг одлучује о Војиславу Шешељу. Очекују и да у међувремену владајућа већина изгуби поверење бирача.

"Пресуда која се очекује у марту много ће утицати на повратак странке, јер економска ситуација неће бити боља, имајући у виду ко води економске ресоре. Сматрамо и да ће притисци око Косова бити већи и тражиће се више уступака у вези са придруживањем ЕУ, против чега смо ми", навео је Дејан Мировић.

Са губитком посланичких места у републичком парламенту, радикали остају и без средстава из буџета. Финансираће се, кажу, новцем који добијају за учешће у покрајинском и локалним парламентима, као и од 80.000 чланарина.

број коментара 10 Пошаљи коментар
(недеља, 29. јул 2012, 09:19) - Fuego [нерегистровани]

Kako nisu

Ne da su u skupštini, nego imaju i većinu!

(недеља, 29. јул 2012, 02:26) - Milan [нерегистровани]

pozz

Druze skupstina i jeste jedan cirkus,ako mislis da se stvarno tamo raspravlja o necemu varas se,to je jedno pozoriste i ono su jedni glumci,a radikali su najbolji bili u tome i zasto sada da ne ucestvuju u tome...

(недеља, 29. јул 2012, 01:12) - V.D.70 [нерегистровани]

Ima ih

Ima , ima radikala u skupstini , kako da nema . Samo su obukli novo ruho i zovu se SNS ...

(недеља, 29. јул 2012, 00:18) - anonymous [нерегистровани]

Neznam zasto?

Neznam koga ima i koga nema u vladi ali znam za sigurno jedno? Onako kako galasasmo do sada tako i prodjosmo! A kako prodjosmo i dokle dodjosmo nije tesko videti? E ovo ne pisete a neznam zast?-
Kakav je narod takva je i drzava. To je je prosta i jednostavna istina.

(субота, 28. јул 2012, 23:57) - anonymous [нерегистровани]

Radikali

Radikali su jedini verni svom programu i nikada ga nisu nitice ga menjati. Ako Seselja vrate iz Haga verujem da ce se Radikali visoko podici i ponovo biti u skupstini.

(субота, 28. јул 2012, 21:38) - радикали [нерегистровани]

радикали

Члан сам и највећи проблем је неорганизованост!!!

(субота, 28. јул 2012, 21:28) - anonymous [нерегистровани]

uzivajte

Bas mi je drago sto vise nisu u skupstini samo su pravili nered i cirkus
pravda je spora ali dostizna

(субота, 28. јул 2012, 21:02) - anonymous [нерегистровани]

SSSS

Da nije bilo Dveri, SRS bi imala 7,8% i bez Voje... Sa Vojislavom mogu postati jaci nego ikada, posto mu niko nista ne bi smeo da kaze posle herojske borbe za srpske nacionalne interese u Hagu! 

(субота, 28. јул 2012, 20:49) - exradikal [нерегистровани]

prava desnica!

Ljubitelji lika i dela i sakupljači značaka nikada više u parlament Srbije.

(субота, 28. јул 2012, 20:49) - anonymous [нерегистровани]

Radikali

Zaslužuju poštovanje zbog toga što ostaju verni svojoj ideologiji bez obzira na sve.