Добра вест из Новог Сада: Девојка са дијабетесом победила коронавирус

У Војводини је коронавирусом заражено 36 особа, тринаесторо је хоспитализовано. Једна девојка, која иначе има дијабетес, победила је болест.

У Србији је 15 особа излечено од коронавируса, а међу њима је и једна девојка из Кикинде. Она је победила вирус и пуштена је кући. Реч је о пацијенткињи која је међу оболелима била најмлађа и која је имала зависни облик шећерне болести.

У Војводини је 36 особа позитивно на коронавирус. Прва три случаја заразе јуче су се појавила у Сремском округу, а сви контакти заражених, који у највећем броју долазе са територије Сремске Митровице, Руме и Старе Пазове, стављени су у изолацију. Тако је коронавирус регистрован у свих седам управних округа у Војводини.

Један од четири пацијента који су на респираторима је зубар из Новог Сада који је, иако је имао симптоме, лечио пацијенте. И њега, и још једног пацијента, чека кривична пријава.

"То ће бити озбиљне кривичне санкција за два пацијента која су јуче примљена у КЦ Војводине, поготову пацијент који се већ налази на респиратору, који је обављао приватну стоматолошку праксу и то једно време, по нашим сазнањима, чак и са знаковима инфекције. Против таквих лично ћу поднети кривичне пријаве", каже др Зоран Гојковић, покрајински секретар за здравство.

Помоћ локалу 

Пријаве очекују и докторе из Војводине који допунски раде приватно, јер су прошле седмице добили препоруку да са том праксом прекину.

Покрајиски премијер најављује помоћ Зрењаницима који немају здравствено исправну пијаћу воду због чега његови становници морају чешће да излазе до продавница, што посебно погађа старије од 65 година којима је потпуно забрањен излазак.

"Данас или сутра, најкасније до 15 часова два шлепера пуна флаширане воде у паковањима од литар и по биће у граду Зрењанину", истиче Игор Мировић, председник Владе АП Војводине.

Влада Војводине упутила је 7,5 милиона динара помоћи у Кикинду, а 111 милиона динара у 23 мање развијене локалне самоуправе, за пензионере чија су месечна примања мања од 30.000 динара. Реч је о прехрамбеним пакетима, а овај вид помоћи реализоваће и друге општине у АП Војводини из сопствених буџета.

Кризни штаб у Новом Саду, донео је одлуку да, уколико буде потребе за постављањем додатних болничких капацитета и кревета, место за то буде Новосадски сајам, у граду сматрају да је та локација боља од Спенса, јер је ближе Клиничком центру Војводине.

четвртак, 19. септембар 2024.
15° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи