ЕБУ: Заједно са РТС-ом сећамо се оних који су погинули

Европска радиодифузна унија (ЕБУ) објавила је на свом сајту вест да РТС облежава двадесету годишњицу од када је живот изгубило 16 запослених.

У вести на сајту ЕБУ пише да је у раним часовима 23. априла 1999. године зграда РТС-а у Абердаревој улици бомбардована и да је живот изгубило 16 запослених који су били на послу.

Наводи се да Радио-телевизија Србије тим поводом организује изложбу и комеморативне догађаје као и да ће бити приказан документарни филм.

"Заједно са нашом чланицом РТС-ом, сећамо се цивила који су изгубили животе те ноћи", наводи ЕБУ.

број коментара 5 Пошаљи коментар
(среда, 24. апр 2019, 09:36) - Markovljev [нерегистровани]

Aktovno pokazivati dalje

Sinoć je Češka televizija objavila reportažu svoga novinara (Srpskog zeta) Karla Rožanka o pomenu 20 godina bombardovanja RTS, da bi odmah potom neki "stručnjak" za komunikacije okomentarisao, da kada je RTS širila vesti o bombardovanju Srbije ustvari bila legalan cilj za NATO. Jadni su svi oni koji ni posle 20 godina nisu u stanju da priznaju najkrvaviji zločin nad novinarstvom i medijskom kućom svih vremena i da traže da se zločinci kazne. Srbija mora aktivno svima pokazivati i dalje sve zločine koji su učinjeni nad nedužnim narodom i slobodnom državom 1999 godine.

(среда, 24. апр 2019, 09:01) - anonymous [нерегистровани]

Zlotvori

A što nisu naveli na sajtu EBU-a od koga je RTS bombardovan....

(уторак, 23. апр 2019, 14:28) - anonymous [нерегистровани]

Agresija-Bombardovanje-NATO..

Sve se zna ! znaju sve koje avione su poleteli,koje drzave,imena Pilota...Drzava mora da svake godine....trazi sve krivce ...na celoj zemaljskoj kugli..SVE da odgovaraju....za zlocine koje su naredili i ucestvovali....Gospodine predsednice Aleksandru Vucicu ,...pokrenite sve i trazite PRAVDU za sve ljude i malu decu koji su ubijani za tih 78 dana agresije..
Slava im koji su izgubili zivote na radnom mestu!

(уторак, 23. апр 2019, 13:14) - anonymous [нерегистровани]

Okruglo pa na cose

Nisu radnici RTS-a poginuli, nastradali, izgubili zivote vec su UBIJENI...A to je ogromna razlika!

(уторак, 23. апр 2019, 11:17) - anonymous [нерегистровани]

Sećate se?

A kako bi bilo da zajedno kažete da je NATO organizacija koja je izvršila neviđenu agresiju na suverenu zemlju, u cilju okupacije dela teritorije i kompletnog uništavanja privrede? Kako bi bilo da zajedno kažete da NATO već 20 godina nastavlja sa istom politikom i da niko i nigde nije bezbedan od njih?