"Тишина у Абердаревој" у знак сећања на погинуле раднике РТС-а

Породица, пријатељи и колеге одали су почаст радницима РТС-а погинулим у НАТО бомбардовању пре двадесет година.

Комеморативна свечаност под називом "Тишина у Абердаревој" окупила је на платоу испред зграде РТС-а породице и колеге шеснаесторо радника РТС-а који су страдали у ноћи 23. априла у 2.06.

Животе су тада изгубили: Јелица Мунитлак (27), шминкер, Ксенија Банковић (27), видео-миксер, Дарко Стоименовски (25), техничар у размени, Небојша Стојановић (26), техничар у мастеру, Драгорад Драгојевић (27), радник обезбеђења, Драган Тасић (29), електричар, Александар Делетић (30), камерман, Славиша Стевановић (32), техничар, Синиша Медић (32), дизајнер програма, Иван Стукало (33), техничар, Дејан Марковић (39), радник обезбеђења, Милан Јоксимовић (47), радник обезбеђења, Бранислав Јовановић (50), техничар у мастеру, Милован Јанковић (59), прецизни механичар, Томислав Митровић (61), режисер програма, и Слободан Јонтић (54), монтер. 

Тела Драгорада Драгојевића и Синише Медића никада нису пронађена.

У згради у Абердаревој те ноћи били су радници, цивили. Пре поноћи зграду су напустили страни дописници, а у њој нису били ни они уредници који су позивали НАТО авионе "да дођу и да их чекају на свом радном месту".

У Другом дневнику 23. априла тек у 20. минуту објављена је вест о погибији радника РТС-а.

Као и претходних година, породице и колеге постављају питање "Зашто?".

број коментара 1 Пошаљи коментар
(уторак, 23. апр 2019, 08:38) - anonymous [нерегистровани]

Zasto ...

Napravi specifikaciju I podnesi zahtev za odstetu vladama nacija koje su ucestvovale u tome … To je jezik koji oni razumeju … Zasto - nikad nece doneti ista kod doticnih. Ne cuju oni takve stvari.