Пензионери данас подижу 100 евра у Поштанској штедионици и свим поштама

Почела је исплата једнократне новчане помоћи од 100 евра за око 950.000 пензионера, односно за оне који имају текући рачун у "Банци Поштанска штедионица" и онима који пензију примају на кућну адресу, односно којима је отворен наменски рачун у тој банци, рекао је министар финансија Синиша Мали. Све експозитуре данас раде до 18 часова.

Једнократна помоћ за око 100.000 пензионера, исплаћена је јуче, од када и могу да располажу новцем.

"Данас, у филијалама Поштанске штедионице пензионери могу да подигну својих 100 евра једнократне помоћи, односно у динарској противредности, реч је о 11.759,40 динара, коју им је уплатила држава", прецизирао је министар финансија Синиша Мали.

Саопштио је да ће све експозитуре банке данас радити са измењеним, продуженим радним временом од 8 до 18 часова.

Наводи да је онима, који пензију примају на кућну адресу, односно који немају текући рачун у Банци, "Банка Поштанска штедионица" отворила посебан наменски рачун за уплату једнократне помоћи. Додаје, да ће новац моћи да подигну у свих 185 експозитура те банке, као и на шалтерима пошта.

Мали је прецизирао да на кућну адресу пензије прима укупно 305.200 пензионера.

"Реч је, дакле, када се узму у обзир обе групе пензионера, о укупно 950.000 најстаријих, који ће примити једнократну подршку на овај начин. У данима неизвесности, желимо да пружимо додатну сигурност нашим пензионерима. Надам се да ће они овај новац искористити за оно што им је најпотребније", навео је министар и поручио да је брига о најстаријим суграђанима приоритет државе.

Министар је подсетио и да је држава показала своју социјалну одговорност и у кризи која је већ за нама јер је сачувала животе и здравље најстаријих суграђана путем одговорних мера које је предузела.

"Знам да им није било лако у протекла два месеца. Али они су показали истрајност а својим понашањем показали су да имају поверење у државу и оне који је воде", нагласио је министар.

Мали је подсетио да су пензионери почетком априла добили и једнократни додатак од 4.000 динара, заједно са пуним износом пензије за месец март.

"Заједно са овом исплатом од сто евра, то је значајна подршка кућном буџету, у времену кризе. Желим да напоменем и да се ми ту нећемо зауставити. Пуним темпом покрећемо економију и моја су очекивања да пензије порасту и следеће године", казао је министар уз назнаку да све зависи од нас, од нашег труда и рада.

Прецизирао је и да ће једнократна помоћ у наредним данима бити исплаћена и другим пензионерима који имају отворене текуће рачуне у пословним банкама.