Читај ми!

Брнабић: Великодушна помоћ Бахреина, јачаћемо односе

Премијерка Ана Брнабић изјавила је на аеродрому у Београду, где је дочекала авион са донацијом Краљевине Бахреина, да је помоћ од 67,5 тона медицинске опреме изузетно великодушна.

Ана Брнабић је новинарима рекла да је током јануара стигло пет авиона из Бахреина и навела да је у контингенту који је данас стигао авионом из Бахреина и двадесет респиратора.

Премијерка је рекла да ће ова помоћ бити распоређена према потребама ковид болница и амбуланти у Србији, односно потребама здравственог система.

"Ова помоћ је резултат телефонског разговора председника Србије Александра Вучића и бахреинског краља 24. новембра прошле године. Они су разговарали о унапређењу политичких и економских односа, а краљ Ел Калифа је тада понудио помоћ Србији у борби против пандемије", рекла је Брнабићева.

Захвалила је краљу Бахреина Хамаду бин Иси ел Калифи на донацији и навела да је Бахреин веома угледна земља у арапском и муслиманском свету.

Нагласила је да ће Влада Србије предано радити на унапређењу односа са Бахреином, те да је испорука помоћи велики корак ка томе.

Премијерка је рекла да помоћ Бахреина Србији довољно говори о угледу председника Вучића и Србије у свету и свему ономе добром што је Србија радила од 2014. године.

"До сада нисмо имали нарочито блиске везе, али зато је важан разговор који су имали председник Вучић и краљ Бахреина и трудићемо се да развијамо што боље односе", навела је премијерка.

Бранбићева је захвалила и "Ер Србији" на свему што је учинила од почетка епидемије на допремању медицинске опреме са разних страна.

"Сва ова помоћ и донација не би тако брзо и ефикасно стизала да немамо компанију као што је 'Ер Србија'", навела је Брнабићева.

У име краља Бахреина видео-поруком се присутнима на аеродрому обратио председавајући Врховног већа за омладину и спорт и саветник за националну безбедност шеик Насер бин Хамад ел Калифа.

Захвалио је свим медицинским радницима који се боре против ковида-19 као глобалне пошасти и поручио да ће Бахреин наставити да помаже својим пријатељима.

"У име краља желим најбоље за напредак и просперитет Србије", рекао је шеик Ел Калифа.