Читај ми!

Непосредна настава у свим школама у Србији и наредне недеље

У свим основним и средњим школама у Србији од понедељка, 6. децембра, примењиваће се први модел наставе, односно ученици ће наставу похађати непосредно, одлучио је Тим за праћење и координисање примене превентивних мера у раду школа, саопштило је Министарство просвете, науке и технолошког развоја.

Према подацима из надзора, преузетим из електронског система "Сервис јавног здравља", које је Министарству просвете, науке и технолошког развоја доставио Институт за јавно здравље "Милан Јовановић Батут", од 24. новембра до 01. децембра 2021. године број оболеле деце школског узраста од 6 до 18 година био је 1601 (0.21) одсто.

У основним и средњим школама на територији Републике Србије укупно је 15 (0.04%) одељењa (16 и мање ученика) којa су, због најмање три случаја инфекције ученика у одељењу,  прешла са непосредног рада на онлајн наставу у последњих 10 календарских дана.

Укупно је 145 (0.36%) одељења (17 и више ученика) која су, због најмање два случаја инфекције ученика у одељењу, прешла са непосредног на комбиновани модел у последњих 10 календарских дана и 16 (0.04%) група у којима се из комбинованог модела наставе прешло на онлајн (појава три случаја инфекције ученика) у последњих 10 календарских дана.

Тим на недељном нивоу, на основу података које достављају школе и података из "Сервиса за јавно здравље", утврђује модел наставе за школе у одређеним јединицама локалне самоуправе.

Министар просвете Бранко Ружић рекао је за РТС да је реакција на непосредну наставу у школама више него позитивна и да није било протеста ни родитеља ни наставника.