Читај ми!

И следеће недеље непосредна настава у свим школама у Србији

У свим основним и средњим школама у Србији од понедељка, 29. новембра 2021. године, примењиваће се први модел наставе, односно ученици ће наставу похађати непосредно, одлучио је Тим за праћење и координисање примене превентивних мера у раду школа, саопштило је Министарство просвете, науке и технолошког развоја.

Тим на недељном нивоу, на основу података које достављају школе и података из "Сервиса за јавно здравље", утврђује модел наставе за школе у одређеним јединицама локалне самоуправе.

Према подацима из надзора, преузетим из електронског система "Сервис јавног здравља", које је Министарству просвете, науке и технолошког развоја доставио Институт "Др Милан Јовановић Батут", од 19. новембра до 23. новембра оболеле деце школског узраста од шест до 18 година било је 918 или 0,12 одсто оболелих.

У основним и средњим школама на територији Републике Србије укупно је осам (0,02) одсто одељењa (16 и мање ученика), због најмање три случаја инфекције ученика у одељењу, са непосредног рада прешло на онлајн наставу у последњих 10 календарских дана.

Укупно је 107 (0,27 одсто ) одељења (17 и више ученика), због најмање два случаја инфекције ученика у одељењу, прешло са непосредног на комбиновани модел у последњих 10 календарских дана и шест (0,02 одсто ) група које су  из комбинованог модела прешле на онлајн наставу (појава три случаја инфекције ученика) у последњих 10 календарских дана, наводи Министарство просвете.