Читај ми!

Грађани који су вакцинисани од сутра слободно преко границе Србије и Мађарске

Грађани Србије који су вакцинисани моћи ће од петка да уђу у Мађарску без пи-си-ар теста и обавезног карантина, а исто ће важити и за вакцинисане грађане Мађарске који долазе у Србију, најавио је министар спољних послова Никола Селаковић.

Договор су постигли Селаковић и његов мађарски колега, министар спољних послова и спољне трговине Петер Сијарто.

"Данас сам имао прилику телефоном да разговарам са мађарским колегом Петером Сијартом и да тим путем усагласимо споразум између две државе који ће, колико у петак, ступити на снагу, а којим Мађарска и Србија прихватају и признају све сертификате о вакцинацији наших грађана, без обзира на тип вакцине којим су вакцинисани", објаснио је Селаковић за Танјуг.

Kако је истакао, споразум грађанима Србије омогућава да иду у Мађарску, а грађанима Мађарске да долазе у Србију, без претходно обављеног пи-си-ар тестирања или обавезе карантина.

Такође, грађани Србије који су вакцинисани моћи ће у Мађарској да користе услуге које су ограничене вакцинацијом.

"Од петка, 30. априла, тај споразум ће ступити на снагу и грађани две државе, који су вакцинисани у складу са нашим и мађарским прописима, моћи ће слободно да се крећу – из Србије у Мађарску, и из Мађарске у Србију", закључио је Селаковић.