Читај ми!

Прекинута корона журка у Нишу, ухапшен власник ресторана

У ресторану у Нишу касно поподне Комунална милиција прекинула је журку на којој је према проценама било око 180 људи, рекла је за РТС градоначелница Ниша и командант штаба за ванредне ситуације у том граду Драгана Сотировски. МУП је саопштио да је у Нишу ухапшен власник објекта. Према процени полиције у ресторану је затечено око 150 људи.

Поред прекршајног налога власнику ресторана биће, како се очекује, поднета и кривична пријава по недавно усвојеним изменама Закона заштити становништва од заразних болести.

Ова акција део је поошттрених мера које је градски штаб донео јуче због погоршања епидемијске ситуације у Нишу, а која је оцењена као ванредна са претњом да пређе у катастрофалну.

Штаб за ванредне ситуације наложио је појачан рад комуналне милиције и инспектора уз асистенцију Полицијске управе, ригорозне мере контроле и појаачан надзор спровођења мера у градском превозу и пијацама, а наредна два викенда биће затворене бувља и ауто-пијаца.

Ухапшен власник објекта

МУП је саопштио да је у Нишу ухапшен Т. С. (1974) из Мерошине због постојања основа сумње да је извршио кривично дело непоступање по здравственим прописима за време епидемије.

У саопштењу се наводи да је полиција у једном угоститељском објекту чији је осумњичени власник, затекла око 150 особа што је супротно епидемиолошким мерама које су на снази.

Такође, у локалу је била пуштана музика после 17 часова.

Полиција је о догађају обавестила и комуналну милицију, која је наложила да се објекат затвори на 72 сата и предузела даље мере из своје надлежности.

Осумњиченом је одређено задржавање до 48 часова и он ће, уз кривичну пријаву, бити приведен надлежном тужилаштву.