Читај ми!

Колона на Батровцима дуга неколико километара, смањене гужве на прелазима са Мађарском

Примена мере према којој је улазак у Србију могућ само уз негативан пи-си-ар тест не старији од 48 сати, или, за наше држављане, обавезан десетодневни карантин, ступа на снагу сутра. Од како су мере најављене, на граничним прелазима формирају се колоне. Дописник РТС-а јавља да су гужве на Хоргошу и Келебији смањене.

Гужве на улазу у нашу земљу, на граничним прелазима са Мађарском значајно су смањене, јер је већина путника из Западне Европе стигла у домовину или прошла кроз нашу земљу, јавља дописник РТС-а.

На граничним прелазима Реске-Хоргош и Томпа-Kелебија задржавања за путничка возила су око сат времена на излазу из Мађарске, док се у Србију улази за десетак минута.

Аутобуси са мађарске стране још увек чекају око пет сати на излазак из суседне земље, јер је створена колона од педесет аутобуса.

На граничном прелазу Хоргош отворено је свих шест улазних трака, ради се максималним капацитетом, а гранична полиција и царина раде свој посао убрзано.

Од синоћ у 19 часова до јутрос, у земљу је из Мађарске ушло 12.500 путника у 3.500 путничких возила, а од четвртка је границу на Хоргошу прешло 50.000 путника.

Због епидемиолошких мера у Мађарској, од 10 граничних прелаза са Србијом, без прекида раде само они код Хоргоша, Келебије и Бачког Брега.

Због повећаног прилива возила, Мађарска је продужила радно време граничног прелаза код Бачких Винограда.

Преко Батроваца у Србију ушло 33.000 путника за 24 сата 

За 24 часа је преко граничног прелаза Батровци у Србију ушло готово 2.500 возила, више од 100 аутобуса и 33.000 путника, јавља дописник РТС-а.

Већина путника је у транзиту и наставља пут до Северне Македоније и Албаније, а одређен део путника одлази и на Косово и Метохију.

На граничном прелазу кажу да никакве противепидемијске мере нису препрека и да је овај број путника уобичајен за ово доба године.

Због великог прилива саобраћаја су дужа задржавања, а међупростор између граничног прелаза Бајаково у Хрватској и Батроваца је увек попуњен.

На улаз у Србију се чека око сат времена, док се доста дуже чека на изласку из Словеније, где се чека око пет сати. 

Мање гужве на прелазу Прешево, путници чекају око десет минута

На граничном прелазу Прешево знатно мање гужве него на северу земље. Дописник РТС-а јавља да путници чекају око десет минута на излазак из Србије.

Углавном су то страни држављани који путују у Северну Македонију. Од јуче у осам часова кроз гранични прелаз Прешево прошло је више од 20.000 путника.

На улазу у Србију нема готово ниједног возила.

Од поноћи, за странце ће бити неопходан негативан пи-си-ар тест за улазак у Србију, док ће наши грађани, ако немају тест, морати у десетодневни карантин, уз обавезну пријаву на систем Е-здравље.

Држављани Србије могу из изолације у случају да у некој од домаћих лабораторија или завода за јавно здравље ураде тест на ковид-19 и имају негативан резултат.