Протест студената испред Скупштине Србије

Студенти из више студентских домова у Београду окупили су се испред Скупштине Србије како би изразили незадовољство због најаве о затварању студентских домова, иако је накнадно договорено да до тога ипак неће доћи.

Студенти су у протест кренули због најаве председника Вучић који је раније вечерас за РТС рекао да ће једна од мера, како би се зауставило ширење коронавируса, бити и затварање свих студентских домова у Београду.

То је изазвало бурну реакцију студената у Београду, који су домове морали да напусте и током ванредног стања.

Они су после најаве Вучића протестовали у Студентском граду, испред 4. априла, дома "Пенезић" на Звездари, узвикујући "Нећемо кући". 

Уследио је разговор студентских представника са председником Србије након чега је одлучено да ће студенти ипак остати у домовима, али уз посебне мере. 

Студенти су се са Новог Београда упутили у протестну шетњу све до Скупштине Србије, где су им се придружиле колеге из више других домова како би изразили незадовољство због најављене, па повучене, одлуке о затварању домова. 

Најавили су ново протестно окупљање за сутра у 10.00 на Платоу испред Филозофског факултета и затражили да им се обрати министар просвете. 

Taкође, захтевају и да им се достави званична одлука да домови неће бити затворени.