"Ер Србија" поново лети за Беч са Аеродрома "Морава" након три и по месеца

После паузе од три и по месеца због епидемије коронавируса, на аеродрому "Морава" у Лађевцима код Краљева од данас се поново успоставља лет за Беч.

Драган Бугариновић, директор Аеродрома "Морава" наводи за РТС да право да се укрца на авион за Беч имају сви грађани шенгенског споразума, држављани Србије који имају радне визе и особе које поседују дипломатске пасоше.

Додаје да та правила важе још данас, а да ће од сутра важити нова и позива путнике да све информације провере на сајту амбасаде Аустрије.

Како каже, Аеродром је предузео све неопходне мере како би заштитио путнике.

"Само путницима је дозвољен улазак у зграду, они морају да носе маске, обавезна је дезинфекција руку, на неколико пунктова у згради постављена су средства за дезинфекцију, обележена су места за стајање у редовима како би било довољно места за дестинцирање", објашњава Бугариновић.

Говорећи о најављеном лету за Солун наводи да је он због пандемије обустављен.

"Ред за Солун је био у реду летења за ову сезону, међутим, управо пред сам почетак сезоне сви су летови заустављени и у овом моменту тог лета нема. Повратак лета зависи од услова које земља прописује, туристичких агенција. Ми у овом тренутку не можемо да кажемо да ли ће тог лета бити. Једноставно онај који једино може то одлучи је сам превозник 'Ер Србија'", наводи Бугариновић.