Ко ће морати да доплати за путовање

Уредбом од 30. априла сви чија путовања због коронавируса неће бити реализована до краја ове године или 2021, моћи ће новац да затраже назад од агенције од 2022, ако пре тога на остваре заменска путовања. Ко ће морати да доплати ако ипак оде на пут?

Александар Сеничић из Јуте каже да се у јавности појавило много дезинформација о томе ко ће морати да доплати за путовање.

Истиче да је велики број путника делимично уплатио путовање, а само мањи део укупан износ онога што је требало.

За оне који су уплатили пун износ, цене су гарантоване ако иду у исти објекат у истом термину, каже Сеничић, али и напомиње да може доћи до ситних померања када је реч о превозу.

"За друге који нису уплатили комплетан износ, за њих се гарантује износ уплате коју су извршили, а у зависности од коначне цене, мораће да изврше доплату", навео је Сеничић.

Када је реч о обиласку европских градова, неће бити померања аранжмана за јесен.

"Ако су уплатили за јесен неће бити померања, нарочито ако је уплаћен укупанизнос. Али ако желе да аранжман уплаћен за март, април и мај реализују у октобру или новембру, тада може бити проблем јер није иста сезона. Цена зависи од хотела и сезоне", навео је Сеничић.

У случају да су уплатили пун износ и желе да следеће године у истом терину обиђу неки европски град, вероватно неће бити потребна доплата, сматра Сеничић.

Све детаљније информације туристи морају потражити у агенцијама у којима су уплатили аранжмане.