Студенти могу да се врате у београдске домове ако имају испите и вежбе

Студентима који имају академске обавезе од петка омогућен је повратак у домове у Београду, саопштила је Установа Студентски центар "Београд". И даље су забрањене посете, преноћишта и славља у студентским собама.

Сви студентски домови у Београду спремни су за повратак студената од петка, 15. маја, од 7.30.

"Студентски центар Београд преузеo је све неопходне мере за њихов безбедан повратак, док су сви објекти, за време двомесечне паузе, свакодневно хигијенски одржавани и више пута детаљно дезинфиковани", истиче се у саопштењу.

У складу са испитним и наставним плановима, објашњава Студентски центар, сви факултети и високе струковне школе достављају спискове студената који имају обавезе на матичним установама и који се на основу тога могу вратити у студентске домове.

Из Установе СЦ "Београд" апелују да студенти који имају обавезе на факултету или високој струковној школи, а нису сигурни да ли се налазе на достављеним списковима, конктактирају своје високошколске установе.

Како би студентима било омогућено да свој повратак што лакше ускладе са осталим обавезама, домови ће радити и током предстојећег викенда.

Такође, од 15. маја почеће са радом и студентски ресторани: "Студентски град", "Карабурма", "Патрис Лумумба", "Рифат Бурџовић", "Земун", "Вождовац", "Краљ Александар I" и "Кошутњак".

И даље забрањене посете, преноћишта и славља у собама

Иако је ванредно стање окончано, епидемиолошка ситуација налаже придржавање свих прописаних мера превенције.

Сходно томе, свим станарима студентских домова саветује се да се придржавају општих хигијенских мера надлежних органа, да поштују прописану физичку дистанцу и да се, у складу с препоруком Министарства просвете, у студентске домове врате искључиво уколико имају испитне обавезе, лабораторијске или практичне вежбе.

У студентским домовима су до даљег забрањене посете, преноћишта и славља у студентским собама.

Све детаљне препоруке студенти могу пронаћи на сајту Установе СЦ "Београд", а у случају да примете повишену телесну температуру, суви кашаљ или посумњају на било који од симптома ковида 19, студенти се могу јавити лекарима Респираторне амбуланте Студентске поликлинике (Проте Матеје 29), а потом и управи свог студентског дома.

Дежурни лекари Студентске поликлинике су доступни 24 часа дневно на броју телефона 063/359-284.