Можете да остварите попуст за струју, из ЕПС-а објашњавају који су услови

Грађани Србије имаће на рачуне за струју за март, април и мај попуст од пет процената, без обрачунавања камате, ако их плате до 30. јуна.

То је најавио вршилац директор ЈП "Електро-привреда Србије" Милорад Грчић подсетивши такође, да су обећали и да пензионери неће плаћати камату и да ће имати попуст од пет одсто, који су имали ако плате рачун до 28. у месецу.

Коначна одлука у ЕПС-у је, наглашава Грчић, да грађани, не само пензионери, имају могућност да три рачуна, за март, април, мај плате са пет одсто попуста и без обрачунавања камате, ако их уплате најкасније до 30. јуна.

"То је показатаљ колико држава мисли о грађанима Србије", рекао је Грчић новинарима на новом видиковцу површинског копа "Радљево", приликом посете РБ "Колубара" Лазаревац.

Грчић се захвалио грађанима што редовно плаћају рачуне за електричну енергију. Како каже, поценат грађана који су плаћали рачуне у претходном периоду је веома велик.

Додаје да то показује да су потрошаци свесни да Електропривреда функционише на врло сложен начин и да је плаћање рачуна неопходно да би се процес прозводње и дистрибуције електричне енергије наставио.

Грчић истиче и да је најтежи период, што се тиче ризика за производњу прошао, јер како каже, ако нема струје, проблем је и болница, дом здравља и онлајн настава.