И даље крше самоизолацију иако сви иду у притвор

Број притворених због кршења мере самоизолације и даље расте, иако надлежни стално апелују на повратнике из иностранства да остану код куће и да не излажу друге опасности од заразе коронавирисом.

Тренутно је у притвору 137 особа, и у просеку се свакодневно у последњих неколико дана тај број повећава за шест до десет нових притвореника.

Сви они смештени су у три посебна притвора, у Вршцу, Пироту и Пожаревцу, јер нису поштовали меру санитарне инспекције на граничним прелазима и нису остали у својим кућама у изолацији до 28 дана.

Све њих очекују онлајн суђења - скајпом, и казне до три године затвора због кривичног дела - непоступање по здравственим прописима за време епидемије.

У посебном притвору у Вршцу је тренутно притворено 46 лица, у Пожаревцу 62, а у Пироту 29, речено је Танјугу у Министарству правде.

У петак су донете прве првостепене пресуде против три особе оптужене због кршења самизолације, а нова онлајн суђења очекују се и ове седмице.

Осуђенима су изречене казне од две, две и по и три године затвора, и продужени су им притвори до правоснажности пресуда, односно до упућивања на издржавање казне.