УБС упозорава грађане: Не шаљите личне податке путем СМС-а

Удружење банака Србије упозорава да је један број грађана добио СМС поруку у којој се од њих, као клијената банке, траже лични подаци: јединствени матични број грађанина, број рачуна, ПИН и слично. Истичу да је реч о превари, односно такозваној фишинг кампањи.

Из Удружење банака Србије наводе да ће банке у контексту исплате пензија свакако контактирати с клијентима, што може да подразумева и комуникацију СМС порукама. Али, како наводе, у тој комуникацији банке никада неће тражити поменуте личне податке, као што су ЈМБГ или ПИН код.

"Молимо грађане да обрате пажњу, да пре свега провере ко је пошиљалац поруке, а да у сваком случају чувају пажљиво своје личне податке, као што је и до сада била пракса у пословању са банкама", наводи се у саопштењу Удружења банака.

Истичу да се, у ситуацији у којој се сви боримо да нормално функционише живот у Србији, укључујући и финансијске услуге, појављују и они који ово стање покушавају да искористе за превару.

Подсећају грађане да све информације о безбедности у пословању са банкама могу погледати на сајту Удружења банака Србије.