Читај ми!

Медицинска сестра прва особа у САД која је примила вакцину

Здравствене службе државе Њујорк су данас почеле да дају вакцину здравственим радницима, а прва особа која је у САД добила вакцину против коронавируса је медицинска сестра са интензивне неге Сандра Линдзи, рекао је гувернер Ендрју Куомо.

Сандра Линдзи је примила "Фајзерову" вакцину у Јеврејском медицинском центру на Лонг ајленду око 9.30 часова, а догађај је преношен директно на неким ТВ станицама, пренео је Дејли мејл.

"Нисам се осећала другачије него приликом примања било које друге вакцине. Појавила ми се нада, осећам се лакше. Чини ми се да долази излечење од коронавируса. Надам се да ће ово бити крај врло болног времена у нашој историји. Желим да поручим јавности да је вакцина сигурна", рекла је медицинска сестра.

Одмах се огласио и Трамп, који је на Твитеру поручио:

"Прва вакцина примљена. Честитке Сједињеним Америчким Државама. Честитке свету."

Првих 2,9 милиона доза је почело да се дистрибуира широм здравствених центара у САД, а вакцине су испоручене из "Фајзерове" фабрике Каламазу у Мичигену.

Из "Фајзера", како наводе, креће и три милиона доза за 64 земље, уз вакцине за целу америчку територију и пет федералних агенција.