Куомо Трампу: Стави маску; Трамп: Са маском изгледам као Усамљени ренџер

Гувернер Њујорка Ендрју Kуомо упутио је критике председнику САД Доналду Трампу како је "порицао научне чињенице" током пандемије коронавируса и тражио је од председника да призна да вирус представља претњу. Доналд Трамп је рекао да нема проблем са ношењем маске у јавности, тврдећи да је "скроз за маске".

У поруци коју је упутио Трампу, Kуомо је рекао да је прво што Трамп мора да учини јесте да "заправо каже истину", преноси Си-Ен-Ен.

"Признајте да нисте били у праву. То није признање. Сви знају да нисте били у праву. То вас ништа не кошта. Барем имајте храбрости да признате оно што сви други већ знају. Нисте били у праву", рекао је Куомо.

Осим тога, гувернер савезне државе Њујорк је позвао председника да почне да носи маску.

"Ако желите да направите један лак корак који ће послати снажну поруку, ставите маску", поручио је Куомо.

Kуомо је критиковао Трампов недостатак вођства за време пандемије, рекавши да председник игнорише озбиљност вируса.

"Знате шта, господине председниче? Реалност побеђује. Стално. Не можете победити реалност", рекао је Куомо и додао да је Трамп живео у порицању. 

Трамп: Немам проблем са ношењем маске у јавности 

Доналд Трамп је рекао да нема проблем са ношењем маске у јавности, тврдећи да је "скроз за маске" у интервјуу за Фокс бизнис.

Амерички председник је рекао да није веровао да је потребно да се у земљи уведе обавезна употреба маски и додао је да су "маске добре".

"Немам проблем са маскама. Заправо, носио сам маску. Допало ми се како сам изгледао. Било је ОК. Била је то тамна, црна маска и мислим да је то изгледало добро. Као Усамљени ренџер. Мислим да, ако се људи добро осећају са маскама, треба да их носе", рекао је Трамп за Фокс.

Трамп је рекао да и даље верује да ће коронавирус нестати једног дана.