Трамп: Надам се да ћемо се коронавируса решити до Ускрса

Амерички предсједник Доналд Трамп изјавио је да се нада да ће се САД решити коронавируса до Ускрса, иако је гувернер Њујорка у уторак упозорио да се болест шири брже од "метака" а Светска здравствена организација упозорила да би САД могле да постану нови епицентар пандемије.

Председник САД је рекао на брифингу у Белој кући да би "отварање" САД почетком следећег месеца била "лепа временска линија".

Његов оптимистични тон уследио је кад је Светска здравствена организација упозорила да би САД могла постати глобални епицентар пандемије.

Уз то Доналд Трамп је престао да коронавирус зове "кинески вирус" због негативних коментара јавности како у САД тако и ван ње. 

САД је забележио скоро 55.000 случајева заражених коронавирусом и готово 800 смртних случајева.

Договор у Сенату 

Након вишедневних напетих преговора у Сенату је постигнут договор о подстицајном плану од два билиона долара као одговор на економски шок који је погодио САД по избијању епидемије коронавируса.

Нису објављени детаљи, али преговарачи су радили на пакету који укључује милијарде помоћи компанијама, државама и градовима.

Пакет мера, између осталог, укључује зајмове и помоћ малим предузећима, осигурање за случај незапослености, одлагање плаћања пореза.

Сенат би о овом пакету могао да гласа већ данас а затим би се о томе изјаснио и Конгрес пре него што предлог закона не дође на сто председника Доналда Трампа.