Читај ми!

Епидемијска ситуација под контролом, изазов летњи одмори

Епидемијска ситуација је стабилна, број новооболелих је пао испод 300, а opaда и број особа на болничком лечењу.

Шпанија ће дозволити улаз невакцинисанима из земаља ван ЕУ

Невакцинисани држављани земаља ван Европске уније који планирају да летују у Шпанији, моћи ће да уђу у ту земљу, јер Влада у Мадриду ублажава епидемијске мере.

Услови за људе који долазе из Британије или неке друге земље ван ЕУ, биће идентични са условима за улазак држављана из Шенгенске зоне, пренео је Скај њуз.

Туристи ће на улазу у земљу морати да покажу једну од три ствари: сертификат, негативан пи-си-ар тест или доказ о прележаном вирусу у претходних 180 дана.

Опширније Краће

У Врању хоспитализовано седам пацијената

У ковид амбуланти АТД у Врању за 24 часа обављена су 34 прегледа, од тога 17 првих. Урађено је 17 антигенских тестова, од којих су четири позитивна на коронавирус.

У ковид болници Здравственог центра Врање хоспитализовано је седам пацијената, сви су позитивни на коронавирус, пет је са упалом плућа, а три примају кисеоник.

Током протеклог дана на болничко лечење примљен је један пацијент.

Према последњем пресеку, у Србији је за последња 24 сата регистровано 247 нових случајева коронавируса, од тестираних 5099 узорака. Од последица коронавируса преминуле су још 3 особе. На болничком лечењу налази се 225 пацијената, од којих је 8 на респиратору.

Агенцији за лекове и медицинска средства Србије (АЛИМС) одобрила је употребу "Фајзерове" вакцине за децу од 5 до 11 година.

Епидемиолози упозоравају да је опрез и даље неопходан, јер је коронавирус и даље међу нама.

Указују на то да улазимо у туристички период, да ће наши држављани путовати, али и странци ће долазити у Србију, те да ће сигурно доћи до веће циркулације вируса.