Читај ми!

Епидемијска ситуација повољнија, мање пацијената у болницама

Од почетка епидемије у Србији је регистровано 2.012.597 случајева коронавируса, а тестирано је 9.592.417 узорака. Од последица ковида преминуло је 16.046 особа, а проценат смртности је 0.80 одсто, показују подаци са сајта covid19.rs.

Шангај поступно ублажава локдаун

У кинеском финансијском и производном вентру, граду Шангају, од сутра ће, након неколико недеља строгог локдауна због ширења коронавируса, постепено почети поново да се отварају тржни центри и фризерски салони, најавио је заменик градоначелника на данашњем брифингу за медије.

Овај град од 25 милиона становника затворен је више од шест недеља због ширења ковида 19, преноси Ројтерс.

Опширније Краће

Северна Кореја: Још 296.180 људи са симптомима грознице, 15 мртвих

Северна Кореја пријавила је још 296.180 људи са симптомима грознице и још 15 смртних случајева, током прве епидемије ковида 19 у земљи, објавила је државна новинска агенција КЦНА.

Телевизија није објавила колико је од тих случајева позитивно на ковид-19, пренео је Ројтерс.

Због ограниченог тестирања број забележених инфекција вероватно не осликава стварни број оболелих, што би могло, како наводи Ројтерс, да доведе до хиљада мртвих јер се у Северној Кореји не спроводи вакцинација.

Опширније Краће

Епидемијска ситуација у Србији је стабилна. Према последњем пресеку, коронавирус у Србији потврђен је код још 327 особа, од 5.797 тестираних узорака. Од последица ковида преминула је још једна особа.

Епидемиолози упозоравају да је опрез и даље неопходан, јер је вирус и даље међу нама.

Указују на то да улазимо у туристички период,  да ће наши држављани путовати, али и странци ће долазити у Србију, те да ће сигурно доћи до веће циркулације вируса.

Аустрија, због повољне епидемијске ситуације од понедељка, 16. маја укинуће сва корона правила за улазак у земљу.

Сви путници који желе у Аустрију, од понедељка више неће морати да имају потврду о вакцинацији, прележаном ковиду 19 или негативан тест.