Читај ми!

Нови пресек – преминуло још 60 пацијената, нових 7.111 случајева заразе

У Србији је, према последњим подацима, забележенo 7.111 нових случајева коронавируса, од 24.653 тестирана узорка. Од последица заразе преминуло је 60 особа. На респиратору су 282 пацијента.

Грчка увела нове антиковид мере само за невакцинисане

Грчка влада је усвојила нове мере против коронавируса које ће важити само за невакцинисане грађане.

Невакцинисане особе мораће да имају негативан брзи антигенски или пи-си-ар тест да би ушле у банке, јавне канцеларије, малопродајне објекте, мешовите забавне просторе и фризерске салоне.

Ова одредба се неће односити једино на продавнице прехрамбених производа и верске објекте.

Сви невакцинисани запослени грађани у приватном и јавном сектору мораће да прилажу два антиковид теста недељно.

Весић против предлога да се скрати радно време

Заменик градоначелника Београда Горан Весић каже за РТС да на седници Кризног штаба у петак неће подржати предлог медицинског дела Кризног штаба да се радно време ограничи до 17 часова.

Поручује да већ сада 50 посто локала затвара у 22 часа јер нема гостију и напомиње да ако привреда не ради, људи неће имати од чега да живе.

На респираторима 282 пацијента

У Србији је у последња 24 сата потврђено 7.111 нових случајева коронавируса на основу 24.653 тестирана узорка.

Од последица заразе преминуло је 60 особа.

На болничком лечењу је 6.781 пацијент, од којих су 282 на респиратору, објављено је на званичном сајту covid19.

Од почетка епидемије у Србији је на коронавирус било позитивно 1.155.756 узорака. Од последица заразе преминуло је 10.078 особа.

Проценат смртности је 0,87 одсто.

До сада су тестирана 6.357.224 узорка.

Епидемијска ситуација у Србији је тешка. Интензивирана је вакцинација - имунизовано је више од 3 милиона пунолетних грађана.

Епидемијска ситуација није нимало наивна, а Кризни штаб ће заседати у току недеље, рекао је министар здравља Златибор Лончар.

Држава ће у наредним данима урадити свој део посла, јер је велика брука и срамота да лекари препоручују лек који није регистрован, а који се користи у ветерини, поручио је Лончар. 

Јадранка Мирковић, из Агенције за лекове и медицинска средства Србије, рекла је за РТС да сутра стиже вакцина Модерна. Очекује да би до краја недеље могла да буде на пунктовима за вакцинацију.

У Београду ће се повећати број пунктова за вакцинацију и тестирање на коронавирус, изјавио је градоначелник Зоран Радојичић. 

За сада се, каже министар просвете, не размишља о потпуном преласку на онлајн наставу, а на седници Кризног штаба током недеље требало би да се донесе одлука о ранијем почетку у јесењег распуста који је, иначе, требало да почне 11. новембра.